Entre Deux Mondes is te zien bij Concordia. (Foto Tamalet Christine)
Entre Deux Mondes is te zien bij Concordia. (Foto Tamalet Christine) Foto: Tamalet Christine

Films Dealer en Entre Deux Mondes draaien bij Concordia

Algemeen

Nieuwe films bij Concordia. Mark Drenth bespreekt ze.

Entre Deux Mondes: Juliette Binoche undercover voor nieuw boek

De succesvolle schrijfster Marianne (gespeeld door Juliette Binoche) verlaat Parijs om aan de kust undercover onderzoek te doen voor haar volgende boek. Ze trekt naar Ouistreham, vlakbij Caen, en gaat aan de slag als schoonmaakster op de passagiersschepen in de haven. Ze wordt geconfronteerd met de economische onzekerheid en sociale onzichtbaarheid van haar collega’s. Met Entre Deux Mondes schetst regisseur Emmanuel Carrère een liefdevol portret van arbeiders die onzichtbaar zijn voor de samenleving, maar solidariteit bij elkaar vinden. De film is gebaseerd op het boek en waargebeurde verhaal van journalist en schrijfster Florence Aubenas.

Dealer: de grote winnaar van de belangrijkste Vlaamse filmprijzen

De 14-jarige Johnny verblijft in een tehuis voor jongeren met een moeilijke thuissituatie. Terwijl hij droomt van een beter leven dealt hij drugs. Wanneer Johnny de succesvolle acteur Antony als vaste klant krijgt, ontstaat een bijzondere band tussen de twee verloren zielen. Dealer is een rauw realistisch portret van zowel het criminele circuit als de kunstwereld van Antwerpen. De film werd genomineerd voor het recordaantal van veertien Ensors, de belangrijkste Vlaamse filmprijzen, en won er maar liefst zes, waaronder die voor beste film, regie, camera en scenario.

Koolhovens keuze: filmcollege Martin Koolhoven met klassieker van Hitchcock

Filmregisseur Martin Koolhoven komt elke drie maanden naar Concordia om een bevlogen filmcollege te geven over zijn eigen favoriete regisseurs, acteurs of actrices. Op maandag 26 september gaat het over Eurocrime met Alfred Hitchcock’s klassieker The Man Who Knew Too Much, met hoofdrollen voor James Stewart en Doris Day en de beroemde climax in de Londense Albert Hall, met de song ‘Que sera, sera’. Voorafgaand vertelt Koolhoven over alles wat film de moeite waard maakt. Een uur lang boordevol filmfragmenten, door Martin live voorzien van commentaar!

Metropolis: Fritz Langs klassieker met livemuziek bij Rijksmuseum Twenthe

Nóg een ware film klassieker deze week. Op zondag 25 september opent Rijksmuseum Twenthe drie tentoonstellingen over het Italiaans futurisme. Dat wordt gevierd met een gratis toegankelijk futuristisch feest tussen 14.00 en 22.00 uur en de vertoning van Fritz Langs meesterwerk Metropolis (1927), live op orgel begeleid door Gijs van Schoonhoven. 

!
Afbeelding
Ten Tusscher ATB Tocht heeft twee afstanden 30 nov, 13:14
Afbeelding
De Kop 30 nov, 10:03
Afbeelding
Films Plus que Jamais en Bones and All draaien in Concordia 29 nov, 20:16
Afbeelding
JPT is blij met het Pietvanentoernooi 29 nov, 15:18
Afbeelding
Culinair genieten op 70 meter: spaaractie van Jumbo De Melkhal 29 nov, 14:55
Afbeelding
Stichting 55+ houdt een succesvolle open dag 29 nov, 14:53
Afbeelding
FC Twente Vrouwen zet Ajax opzij 29 nov, 14:16
Afbeelding
Milo 29 nov, 13:59