Elvis komt in de Concordia-building.
Elvis komt in de Concordia-building.

Film Elvis in Concordia met after party

Concordia heeft deze week weer nieuwe films.

Elvis: speelfilm over zijn leven met op zaterdag een mini-concert

Meeslepende muziekfilm over Elvis Presley, gemaakt door de regisseur van Moulin Rouge en The Great Gatsby. Elvis’ verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de gecompliceerde relatie met zijn mysterieuze manager Colonel Tom Parker (Hanks).
Aan de hand van Parker schetst de film de meer dan 20 jaar van Presley’s doorbraak tot aan zijn status als ongekende superster, tegen de achtergrond van het veranderende culturele landschap in Amerika.
Op zaterdagavond wordt de release van deze nieuwe film gevierd met een mini-concert Lynn and the Rattelsnakes en een after party bij Stanislaus Brewskovitch.

Il Buco – adembenemende tocht naar een van de diepste grotten ter wereld

In 1961 maakt een groep onverschrokken wetenschappers een expeditie naar de ongerepte Italiaanse regio Calabrië. Verborgen in het Pollino-gebergte ligt een nog niet in kaart gebrachte grot. Voor het eerst verkennen zij de bodem van de maar liefst zevenhonderd meter diepe Abisso del Bifurto. Gadegeslagen door een oude schaapherder zakken de speleologen langzaam de donkerte in.
Met Il Buco herschept regisseur Michelangelo Frammartino een expeditie naar het binnenste van de aarde waar de tijd stilstaat en mens en natuur samenvloeien. In Venetië bekroond met de Juryprijs.

Nowhere Special – over een vader die voor een grote keuze voor zijn zoontje staat

John (James Norton) is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland die de zorg heeft over zijn zoontje Michael van vier. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en weet zich gesteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. Toch moet John tot een beslissing komen. Wat is een goede ouder en wie is het beste voor Michael? Nowhere special is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tijdens Film by the Sea werd de film bekroond met de publieksprijs.
Koolhovens Keuze: filmcollege over ‘eurocrime’

Elk kwartaal komt filmmaker en cinefiel Martin Koolhoven naar Concordia om een bevlogen filmcollege te geven. Over een thema van zijn keuze. Aanstaande maandagavond is dat ‘eurocrime’.
Martin, maker van speelfilms als Oorlogswinter en Brimstone zegt zelf over dit thema: “In het tweede seizoen van De Kijk van Koolhoven zat al een aflevering Eurocrime, maar ik had daar voor mijn gevoel zó weinig tijd (ik heb zelfs hele landen buiten beschouwing moeten laten), dat het tijd wordt voor deze aanvulling. Maar ook de poliziesco, krimi en policier verdienen meer aandacht, verdorie. Vergeet Hollywood, let’s get dangerous.” Als hoofdfilm selecteerde Martin The Burglars (Le Casse) met Omar Sharif, Jean-Paul Belmondo en Robert Hossein in de hoofdrollen.

Meer berichten