Asako I en II draait in Concordia.
Asako I en II draait in Concordia.

Films Asako I en II en Un Autre Monde deze week in Concordia

Algemeen

Nieuwe films bij Concordia. Mark Drenth bespreekt ze.

Un Autre Monde: over de moeilijke keuzes die we maken in het leven

Philippe Lemesle is bedrijfsleider van een Franse fabriek, die in handen is van een Amerikaanse multinational. De werkdruk is hoog en het altijd aanwezige werk zet Philippe’s huwelijk met Anne onder druk. Hij voelt zich gevangen in zijn baan en gegijzeld door de eisen van zijn superieuren. 

Regisseur Stéphane Brizé schetst een overtuigend beeld van een wereld waarin menselijkheid ten prooi valt aan aandeelhouders. De film vertelt herkenbaar, belangwekkend verhaal over de moeilijke keuzes die we moeten maken in het leven.

Story of My Wife: Hongaarse romanverfilming met Nederlandse inbreng

Sfeervolle verfilming van de Hongaarse roman over een Nederlandse kapitein die in het huwelijksbootje stapt met een ongrijpbare Franse vrouw. Kapitein Jakob Störr (Gijs Naber) schrijft zijn memoires en herinnert zich zijn overleden vrouw Lizzy (Léa Seydoux). Het verloop van de ontmoeting tussen Jakob en Lizzy staat in de sterren geschreven, maar het romantische liefdesverhaal krijgt al snel een andere wending. Jakob vermoedt dat Lizzy hem ontrouw is.
Regisseur Ildikó Enyedi maakte eerder onder meer het prachtige On Body and Soul. Ze baseerde haar nieuwe film op de gelijknamige roman uit 1942 van Milán Füst, die in 1965 de Nobelprijs voor Literatuur ontving.

Asako I & II: verfijnd drama van maker Drive My Car

Eén vrouw, twee liefdes. Tussen Asako en Baku slaat de vonk direct over zodra hun blikken kruisen. Maar even verpletterend als hij haar leven binnenkwam, verdwijnt hij zes maanden later zonder een spoor achter te laten…
Asako I & II werd in 2018 geselecteerd voor de hoofdcompetitie op het filmfestival in Cannes, maar haalde door corona de Nederlandse bioscopen nog niet. Mede dankzij het grote succes van Ryusuke’s Drive My Car (in 2020 winnaar van de Oscar voor beste internationale film) wordt Asako I & II gelukkig nu toch uitgebracht.

Dinner in America: hilarische film met psychologische diepgang

John Q Public, zanger van de band PsyOps, moet schuilen voor de politie. Als Public zijn pyromane lusten weer ‘s heeft gebotgevierd ontmoet hij het nerdy misfitmeisje Patty. Samen trekken ze door de suburbs van Michigan, als een 21ste-eeuwse cartoonversie van Bonnie en Clyde. Dinner in America is een komische, bitterzoete liefdegeschiedenis en een portret van het verval van de Amerikaanse voorsteden.

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56