Beeld uit de Deense film Druk, (Foto: Henrik Ohsten)
Beeld uit de Deense film Druk, (Foto: Henrik Ohsten) (Foto: Henrik Ohsten)

Films onder de sterren: gratis openluchtfilms in Van Heekpark

In het Hemelvaartsweekend vertoont Concordia drie avonden lang films onder de sterren tijdens het Stoer Voer foodfestival in het Van Heekpark, aldus Mark Drenth van Concordia. 

Op donderdag 26 mei kun je de magie van Amélie Poulin herbeleven. De klassieker uit 2001 gaat over de bescheiden serveerster Amélie Poulain in de Parijse wijk Montmartre, die als levensdoel heeft andermans problemen op te lossen. Op vrijdag bekijk je de Deense succesfilm en Oscarwinnaar Druk, met een glansrol van Mads Mikkelsen.
En op zaterdagavond is Licorice Pizza te zien, het heerlijke komische drama over opgroeien en eerste liefdes, van de maker van Magnolia.

Illusions Perdues: Franse verfilming van het boek van De Balzac

Frans kostuumdrama dat laat zien hoe het er in Parijs midden 19e eeuw aan toe ging bij de welgestelde burgerij. 

Deze verfilming van het boek van Honoré de Balzac toont een samenleving waarin alles te koop is en verkocht wordt. Lucien (Benjamin Voisin) is een jonge dichter op het Franse platteland. Hij heeft grootse plannen en gaat zijn geluk beproeven in Parijs, bijgestaan door zijn adellijke beschermvrouw (Cécile de France). In de overweldigende stad wordt hij echter al snel op zichzelf terug geworpen. Hij ontdekt dat achter de schermen de wetten van het geld en de valse schijn heersen. Een reputatie is net zo kwetsbaar als de ziel. Lucien zal liefhebben en hij zal lijden. Zal hij ook zijn illusies verliezen?

Leave No Traces: spannend en actueel politiek drama

In 1983 werd een Poolse student slachtoffer van wangedrag van de politie. De film is een spannend politiek drama, gebaseerd op die ware gebeurtenis. Op weg naar het centrum van Warschau wordt de jonge student Grzegorz Przemyk gearresteerd door de politie en meegenomen naar het bureau, waar hij zo mishandeld wordt dat hij twee dagen later overlijdt. Zijn vriend Jurek is de enige getuige van de gebeurtenis. Een film over de jaren ‘80, maar met de politie-incidenten van de afgelopen jaren is de film ook zeer actueel.

The Capote Tapes

Van zijn jeugd vol armoede in Alabama tot de jetset-glamour van New York; het leven van legendarisch schrijver Truman Capote, schrijver van Breakfast at Tiffany’s en In Cold Blood, was allesbehalve saai. Voor The Capotes Tapes kreeg regisseur Ebs Burnough toegang tot niet eerder gehoorde geluidsopnames, tientallen interviews met vriend en vijand die vlak na Capote’s dood in 1984 door een journalist waren afgenomen.

Meer berichten