Ali & Ava draait deze week in Concordia.
Ali & Ava draait deze week in Concordia.

Ali & Ava: energiek romantisch Brits drama in Concordia

Algemeen

Concordia heeft weer nieuwe films deze week. Mark Drenth bespreekt ze.

Ali & Ava: energiek en optimistisch Brits romantisch drama

Ali is een goedgehumeurde en betrokken huisbaas. Wanneer hij een kind van één van zijn huurders van school haalt, biedt hij Ava, een in Ierland geboren lerares en alleenstaande moeder een lift aan. Ze hebben meteen een klik door hun gedeelde liefde voor muziek. Ali & Ava speelt in de sobere setting van de voormalige industriestad Bradford. Muziek, van The Specials en Bob Dylan, draagt bij aan de energieke sfeer van de film.

Mothering Sunday: oogstrelende verfilming van Graham Swifts succesroman

Op 30 maart 1924, Moeders Zondag, krijgt al het personeel vrij voor familiebezoek. Maar Jane, dienstmeisje van een gegoede Britse familie, heeft geen familie meer. De dag neemt een dramatische wending... Mothering Sunday is een oogstrelende romanverfilming. Met onder meer Odessa Young, Colin Firth en Olivia Colman.

Fabian oder Der Gang vor die Hunde: beroemde roman over Berlijn in 1931

Berlijn, 1931. Overdag werkt Jakob Fabian op de reclameafdeling van een sigarettenmerk maar ‘s nachts struint hij het nachtleven van Berlijn af met zijn rijke vriend Labude. Nadat Fabian kennismaakt met de zelfverzekerde Cornelia, valt hij als een blok voor haar. Maar tegelijkertijd krijgt hij te horen dat hij zijn baan verliest. Het is echter niet alleen zijn wereld die uit elkaar valt.

In-Edit: muziekfilmfestival

Vanaf 13 tot en met 15 mei zijn er drie bijzondere muziekdocumentaires te zien in een samenwerking van Concordia, Metropool en het landelijke In-Edit-festival. Op vrijdag is dat Underplayed over de huidige status van van gender-, etnische en seksuele gelijkheidskwesties binnen de elektronische muziekindustrie. Zaterdag wordt Fanny - the Right to Rock vertoond, over de eerste volledige vrouwen-rockband in de jaren ‘60. Beide films sluiten aan op de Girls support Girls-benefiet avond voor Free a Girl, donderdag in Metropool. Zondagmiddag sluit het festival af met de bijzonder fraaie film This Much I Know to Be True over Nick Cave en Andrew Dominik.

Punch-Drunk Love: bijzondere romantische komedie bij Stanislaus Brewskovitch

Elke derde dinsdag van de maand houden Concordia en Stanislaus Brewskovich een filmvertoning in de openlucht. Deze maand de romantische komedie van Paul Thomas Anderson, maker van Magnolia en Licorice Pizza. Punch-Drunk Love is een wat onbekendere film, maar wel een juweeltje!

!
Afbeelding
Expo Adrienne in het Bolwerk 25 sep, 10:20
Afbeelding
Sonnevanck brengt Ravi de Robot 24 sep, 11:16
Afbeelding
Het Oosten houdt een Veldtoertocht met lussen 24 sep, 07:28
Afbeelding
HOT speelt in Prismare 23 sep, 14:24
Afbeelding
Met Music Moves je eigen muziekevenement organiseren 23 sep, 14:18
Afbeelding
‘Je gebruikt alle spieren in je lichaam’ 23 sep, 11:15
Afbeelding
Bij biljartvereniging Meros begint de bingo weer 22 sep, 13:07
Afbeelding
FC Twente incasseert 2-1 verlies bij SC Heerenveen 22 sep, 12:11