The Souvenir draait deze week bij Concordia..
The Souvenir draait deze week bij Concordia..

Nieuw bij Concordia een zomer lang niet eerder uitgebrachte films

Algemeen

Concordia in Enschede heeft weer nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

Incroyable Mais Vrai: de heerlijk absurde wereld van Quentin Dupieux

Wanneer Alain en Marie een huis in een rustige buitenwijk bezichtigen geeft de makelaar alvast een waarschuwing: het luik in de kelder zal hun leven compleet veranderen. Dat is niets te veel gezegd: na hun eerste ervaring in de kelder besluiten ze direct het huis te kopen. Want wat er achter het luik in de kelder gebeurt is ongelooflijk (maar waar!). Regisseur Quentin Dupieux (Réalité, Deerskin, Mandibules), koning van de absurdistische cinema, lijkt een onuitputtelijke stroom aan bizarre ideeën te hebben.

The Souvenir: een zomer lang niet eerder uitgebrachte films

Deze zomer vertoont Concordia in samenwerking met Eye elke week een nieuwe film die wel de selecties van prominente internationale festivals haalde, maar volgens Eye onterecht de Nederlandse bioscopen niet bereikte. Met als eerste in de reeks: The Souvenir, part 2. Tilda Swinton en dochter Honor Swynton Brine zijn moeder Rosalie en dochter Julie in het vervolg op - maar ook los van elkaar te bekijken - The Souvenir part 1, waarin Julie haar hart verloor aan een charismatische, manipulatieve man. Drie jaar later is er het vervolg waarin Julie die terugkijkt op de relatie die haar ongelukkig maakte. Beide delen zijn deze week te zien.

The Room: de slechtste film aller tijden is jarig

Deze week in 2003 beleefde de film The Room zijn wereldpremière. Inmiddels staat de film bekend als de slechtste film aller tijden en in 2017 werd de speelfilm The Disaster Artist gemaakt over de totstandkoming van die film. De wonderlijke filmmaker Tommy Wiseau slaagde er in 2003 in om een speelfilm gerealiseerd te krijgen. Met veel doorzettingsvermogen, maar zonder enig talent. De film is een bizar geheel aan onkunde waar je je ogen niet vanaf kan houden. Inmiddels is The Room uitgegroeid tot een ware cultklassieker. Vertoningen van The Room zijn wereldwijd een belevenis op zich geworden, met allerlei onconventionele gebruiken. Voor aanvang van de film krijg je een hand-out met de tradities over hoe je naar The Room ‘hoort te kijken’. 

Filmpubquiz: gezellig quizzen bij Stanislaus Brewskovitch

Zondagmiddag is er een nieuwe editie van Concordia’s filmpubquiz. Boordevol filmfragmenten, geluidsfragmenten, foto’s, makkelijke en minder makkelijke vragen over zowel Hollywood-films, klassiekers en Arthouse films. Kom, onder het genot van een drankje gezellig bij Stanislaus Brewskovitch je filmkennis testen! 

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56