Fire of Love draait deze wek bij Concordia. (Foto: Image'Est)
Fire of Love draait deze wek bij Concordia. (Foto: Image'Est) Foto: Image'Est

Fire of Love en jeugdfilm Knor bij Concordia, Clooney bij Stanislaus

Algemeen

Concordia in Enschede heeft weer nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

Knor: bejubelde Nederlandse jeugdfilm met gratis workshop

Voor haar negende verjaardag krijgt Babs van haar opa uit Amerika het varkentje Knor cadeau. Haar ouders zijn daar niet zo blij mee. Alleen op voorwaarde dat Knor een puppycursus volgt, mag Babs hem houden. Maar dan blijkt opa stiekem andere plannen te hebben met Knor… Knor is de eerste lang stop-motion-film ooit in Nederland gemaakt, met stemmen van Alex Klaassen, Kees Prins en Remko Vrijdag. De film werd uitverkoren als openingsfilm van de jeugdsectie op het filmfestival in Berlijn en daar met lovende recensies ontvangen. Vanaf deze week is de film eindelijk in Nederlands te zien. Concordia viert dat zondagmiddag met een gratis workshops stop-motion-filmpjes maken.

107 Mothers: geïnspireerd op waargebeurde verhalen van Oekraïense moeders

Lesya zit voor de moord op haar man een gevangenisstraf van zeven jaar uit in de Odessa-vrouwengevangenis in Oekraïne. Als haar zoon Kolya daar geboren wordt, mag hij tot zijn derde verjaardag bij de andere kleine kinderen in de gevangenis blijven. Samen leiden ze naar omstandigheden een rustig en gemoedelijk leven. Maar als de derde verjaardag van Kolya nadert en er nog geen opvang voor hem is gevonden, neemt de paniek bij Lesya toe. Geïnspireerd op de waargebeurde verhalen van 107 echte moeders in de Odessa-gevangenis.

Fire of Love: ontdekkingstocht met adembenemende beelden van vulkaangebieden

Fire of Love vertelt het explosieve liefdesverhaal van Franse vulkanologen Katia en Maurice Krafft, die evenveel van elkaar houden als van de vulkanen die ze samen bestuderen. Een romantische, maar ook tragische ontdekkingstocht via spectaculaire en nooit eerder gemaakte beelden van adembenemende vulkaangebieden. Regisseur Sara Dosa maakte eerder de documentaire The Sheer and the Unseen, over de mythologie van IJslandse vulkaanlandschappen, en waagt zich met ‘Fire of Love’ aan het noodlottig liefdesverhaal van twee vulkanologen.

O, Brother Wehre Art Thou: openluchtfilm bij Stanislaus Brewskovitch

Elke derde dinsdag van de maand vertoont Concordia een openluchtfilm bij Stanislaus Brewskovitch. Deze maand de heerlijke komedie van de Coen Brothers met George Clooney. Met een vette knipoog naar Homerus’ Oddyssee. George Clooney steelt de show als de 20ste-eeuwse reïncarnatie van Odysseus die tal van beproevingen moet doorstaan.

!
Afbeelding
Nederlander laat erfgoed links liggen 10 aug, 10:20
Afbeelding
Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia 10 aug, 10:17
Afbeelding
De diensten van de notaris: veel zekerheid voor weinig geld 9 aug, 14:01
Afbeelding
Italiaanse films Supereroi en Mamma Rosa bij Concordia 5 aug, 16:24
Afbeelding
Sirach Cooiman gaat naar Papendal 5 aug, 16:23
Afbeelding
Luister in de tuin van St. Jacobuskerk naar laatste concert uit Zomer Carillon Concertserie 4 aug, 18:02
Afbeelding
Roeien voor beginners bij Thyro 4 aug, 16:57
Afbeelding
Seizoenstart FC Twente in Nijmegen 4 aug, 16:56