Bij 'André het astronautje' klinkt de stem van André Kuipers.
Bij 'André het astronautje' klinkt de stem van André Kuipers.

Bibliotheek viert Kinderboekenweek met voorstellingen

Algemeen

De Bibliotheek Enschede brengt de Kinderboekenweek opnieuw naar elke jonge Enschedeër. Tijdens dit jaarlijkse evenement kunnen kinderen van alle leeftijden verschillende voorstellingen bezoeken in vier bibliotheekfilialen. Een bericht van de bieb.

Enschede - De Kinderboekenweek duurt geen week, maar twaalf dagen. “Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Beroepen als astronaut, dokter of kok… kinderen spelen vaak na wat ze willen worden. Of ze worden geïnspireerd door hun idolen of helden: een bekende zangeres, voetballer of YouTuber. Kinderboeken zijn een onuitputtelijke bron om over beroepen na te denken of te fantaseren. En ook tijdens de voorstellingen die de bibliotheek in de Kinderboekenweek aanbiedt, worden kinderen uitgenodigd om over hun toekomst na te denken’’, aldus Loes Vermeulen - Vogel van de bieb. “We presenteren dan ook met trots de voorstellingen die we dit jaar met zorg hebben uitgekozen voor onze jongste inwoners.” Voor alle voorstellingen geldt dat de entree voor leden gratis is en voor niet-leden 2,50 euro.

Een overzicht:

Bibliotheek Stadsveld – donderdag 7 oktober

Ziza wil geen ninja zijn

Tijd: 15.30 uur, leeftijd: vanaf 4 jaar. 

Katiuscia Principato maakt speciaal voor de Kinderboekenweek een muzikale voorstelling van het boek “Ziza wil geen ninja zijn.” Een voorstelling over niet worden wat een ander wil, maar precies dat waar jij blij van wordt.

Bibliotheek Glanerbrug – vrijdag 8 oktober 

De Wolkenfabriek

Tijd: 15.30 uur, leeftijd: vanaf 4 jaar.  

De voorstelling ‘De Wolkenfbriek’ wordt gespeeld in een decor van een levensgroot pop-upboek. Elke omgeslagen bladzijde laat een nieuwe, magische wereld zien.

Bibliotheek Centrale – maandag 11 oktober 

Dromer

Tijd: 15.30 uur, leeftijd: vanaf 4 jaar. 

Er zijn denkers, doeners en… dromers. Ze worden muzikant of danser, schrijven boeken, gaan tekenen en schilderen of worden uitvinder. Dromer is een vrolijke, poëtische muziektheatervoorstelling, van prentenboekmaker Mark Janssen, voor iedereen die durft te dromen.

Bibliotheek Zuid – donderdag 14 oktober 

André het astronautje

Tijd: 15.30 uur, leeftijd: 4 t/m 8 jaar. 

In deze theatrale vertaling van Kuipers’ boek ‘André het Astronautje’ maken de kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze kwetsbare planeet.

-

De Kinderboekenweek is hét landelijke boekenevenement dat dit jaar plaats vindt van woensdag 6 oktober tot en met zondag 17 oktober. ‘’Alle bibliotheken in Nederland doen mee en ook in de Bibliotheek Enschede kijken we altijd enorm uit naar de Kinderboekenweek’’, aldus Loes Vermeulen - Vogel, medewerker Marketing & Communicatie Bibliotheek Enschede. Tickets voor voorstellingen zijn te boeken via de agenda op de website van de Bibliotheek Enschede: https://bibliotheekenschede.op-shop.nl/.

Van 6 tot en met 17 oktober

van de redactie

‘we hebben de voorstellingen met zorg uitgekozen’

Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 21 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 23 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' gisteren
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00