Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis) Foto: Koos Mavrakis

Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst

Duurzaamheid

De gemeente Enschede verduurzaamt. De wijk Park Stokhorst wordt klaar gemaakt voor de toekomst met nieuwe kabels en stroomhuisjes om de vraag naar stroom aan te kunnen. 

Enschede - Aannemer Siers startte kort geleden al met werkzaamheden in de wijk Park Stokhorst in opdracht van netbeheerder Enexis . Het stroomnet raakt zwaarder belast doordat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van elektriciteit. Op veel huizen liggen zonnepanelen, meer auto’s worden elektrisch geladen en de warmtepomp maakt zijn opmars. Om te voorkomen dat de stroom uitvalt, wordt er de komende jaren hard gewerkt aan de verzwaring van het stroomnet door kabels te vervangen en nieuwe stroomhuisjes (ook wel transformatorhuisjes genoemd) te plaatsen en bestaande te verbeteren, zo laat de gemeente weten. “Op dit moment merken inwoners nog weinig van de zware belasting van het stroomnet. Maar het stroomverbruik zal in de komende jaren verder toenemen. Op momenten waarop veel stroom wordt opgewekt of verbruikt kan de stroom in een wijk dan uitvallen’’, zegt wethouder Marc Teutelink. “Landelijk lopen we overal tegen de grenzen van ons elektriciteitsnet aan. Park Stokhorst is de eerste wijk in Enschede die we nu aanpakken. Met de netcongestie helpen we onze inwoners met de stroombehoefte die nodig is voor de energietransitie. De buurtaanpak die we samen met Enexis en Siers Groep BV hebben opgezet rollen we de komende jaren verder over de stad uit.”
Park Stokhorst is de eerste wijk in Enschede waar het laagspanningsnet verzwaard wordt. De wethouder is blij dat de werkzaamheden zijn gestart. “De werkzaamheden zorgen misschien tijdelijk voor wat overlast, maar het is noodzakelijk. En Park Stokhorst is zo klaar voor de toekomst! Ik ben er trots op dat Enschede hierin vooroploopt.” Om het stroomnet te verzwaren moeten er verschillende werkzaamheden worden uitgevoerd. Aannemer Siers uit Oldenzaal zal hiervoor in Enschede zijn expertise inzetten. Inwoners worden op tijd geïnformeerd.

Afbeelding
Citypastoraat zoekt nieuwe vrijwilligers en bezoekers 5 mei, 09:41
Afbeelding
Overpeinzingen: het spook van de oorlog waart weer door Europa 4 mei, 17:00
Huisdiervoordeelshop is beter toegankelijk.
Verbrede oprit Huisdiervoordeelshop 4 mei, 13:56
Leerlingen leren naast timmertechnieken ook sociale vaardigheden.
Timmerproject Guatemala timmert aan de toekomst 4 mei, 09:47
Afbeelding
BSO de Knalhut haalt geld op voor stichting KiKa 3 mei, 11:49
Afbeelding
Schutting plaatsen in Enschede? Hier moet je op letten 3 mei, 11:23
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 09:54
Rosalie van Blanken gaat het Noaberpad lopen voor de Hersenstichting.
Rosalie van Blanken zet stappen 2 mei, 13:38