IVN houdt een groene wandeling door de wijk Stokhorst.
IVN houdt een groene wandeling door de wijk Stokhorst. Foto:

Groene IVN wandeling in stadswijk Stokhorst

Algemeen

Onder het motto ‘Ontmoet de natuur in uw eigen stad of wijk’ houdt het IVN vrijdagmiddag 18 maart weer een van haar groene stadswandelingen. Deze keer is de wijk Stokhorst aan de beurt.

Enschede - “Weet u waarom een deel van de wijk Stokhorst vroeger ‘De Goudkust’ werd genoemd? En hoe de buitenrand van Enschede er toen uitzag?’’, aldus het IVN. “Bij deze wandeling zal de aandacht vooral uitgaan naar de voorjaarsnatuur en naar de oude landschapselementen in de bijzondere wijk. Onze IVN natuurgidsen nemen u graag mee op ontdekkingstocht door deze veelzijdige oude wijk en daarbuiten. Naast historie, verrassende natuur en mooie doorkijkjes vinden we sporen van het oude boerenland, zoals dat was voordat deze wijk gebouwd werd.’’

Omdat er in aparte groepjes en op verschillende momenten wordt vertrokken, is de start van de wandeling gepland tussen 13.30 en 14.00 uur. De route is ongeveer 5 kilometer en de wandeling duurt ongeveer tweeënhalf uur.

Aanmelden via de website is noodzakelijk, via www.ivn.nl/afdeling/enschede.. 

“Na aanmelding hoort u uiterlijk twee dagen van tevoren de exacte startplaats en starttijd. U bent van harte welkom en deelname is gratis, een kleine gift wordt op prijs gesteld. U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 15 maart. In verband met corona geldt ongeveer 10 personen per gids tenzij er op 18 maart andere regels gelden. We geven elkaar niets in handen, en lenen niets uit. Natuurlijk houden we afstand’’, aldus IVN.

Afbeelding
Duitse ambassadeur op bezoek 2 mei, 13:13
Afbeelding
Enschede herdenkt en viert 4 en 5 mei 2 mei, 11:53
Afbeelding
Herdenkingsconcert op het StadsCarillon op 4 mei 2 mei, 08:42
Afbeelding
Lintje 1 mei, 16:39
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 1 mei, 14:58
Blij met de zonneboot. (Foto: Robin Kreuger)
De zonneboot van Solar Boat Twente heet Lumina 1 mei, 10:53
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 1 mei, 08:00
De film Club Zero draait in Concordia.
Films Gimme Shelter, Boléro en Club Zero te zien in Concordia 30 apr, 17:45