Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard) Foto: BJ Everhard

‘We gaan Europa in’

Sport

Enschede - ‘We gaan Europa in’, zong het publiek woensdagavond in De Grolsch Veste. FC Twente won met 3-1 van Almere City en verzekerde zich daarmee van minimaal de vierde plek én de groepsfase in de Europa League, met acht Europese wedstrijden tegen acht verschillende tegenstanders. De derde plek halen is de volgende missie, met plaatsing voor de voorronde Champions League.
Mathias Kjölö was ‘Koning van de Wedstrijd’ tegen Almere. De Noor schoot in minuut 11 de 1-0 binnen van buiten de zestien. Het was zijn eerste goal voor Twente. De 2-0 kwam van Sem Steijn in de 52e minuut, al keurde scheidsrechter Ingmar Oostrom de treffer eerst af wegens buitenspel. De VAR zag wel dat de bal van de tegenstander kwam.
Na de verrassende 2-1 van invaller Kornelius Hansen in de 73e minuut - het tweede schot op doel van Almere - tilde Daan Rots de stand naar 3-1 na voorbereidend werk van Ricky van Wolfswinkel en invaller Younes Taha. Trainer Joseph Oosting kreeg tijdens het ererondje nog een speciaal onthaal van de fans op Vak P.

Twente speelt nog drie wedstrijden: uit tegen AZ, thuis tegen Volendam en uit tegen PEC Zwolle. Het verschil met AZ is nu 8 punten in het voordeel van Twente, maar AZ heeft de wedstrijd in speelronde 31 nog te goed, uit tegen NEC.

Afbeelding
BSO de Knalhut haalt geld op voor stichting KiKa 3 mei, 11:49
Pedro Swier (Algemeen Directeur Vredehof), coördinator Elise Meenderink, voorzitter Marijke van Heeswijk, de cursisten van Hospice Leendert Vriel Almelo en de trainer Ronald Alferink van Nu-z11.
Hospice ontvangt donatie van Vredehof Donatiefonds 3 mei, 09:54
Rosalie van Blanken gaat het Noaberpad lopen voor de Hersenstichting.
Rosalie van Blanken zet stappen 2 mei, 13:38
Afbeelding
Duitse ambassadeur op bezoek 2 mei, 13:13
Afbeelding
Enschede herdenkt en viert 4 en 5 mei 2 mei, 11:53
Afbeelding
Herdenkingsconcert op het StadsCarillon op 4 mei 2 mei, 08:42
Afbeelding
Lintje 1 mei, 16:39
Trainer Joseph Oosting juicht voor Vak P. (Foto: Bas Everhard)
Joseph Oosting langer bij FC Twente 1 mei, 14:58