Daan Rots in actie tegen Heracles. (Foto: Bas Everhard)
Daan Rots in actie tegen Heracles. (Foto: Bas Everhard) Foto: Bas Everhard

Moeizame zege FC Twente in derby

Sport

FC Twente heeft de derby tegen Heracles Almelo zondagmiddag gewonnen met 1-0. Myron Boadu was de matchwinner. Hij vierde de treffer zoals Joshua Brenet ze pleegde te vieren.

Enschede - De aandacht voor de Twentse derby werd vooraf overschaduwd door de kwestie Joshua Brenet. De aanvallende verdediger werd dinsdag bij de rechtbank veroordeeld tot een maand cel wegens rijden tijdens een rijontzegging. Brenet ging niet naar de zitting, maar stond op het trainingsveld. Hij liep nog in de proeftijd van een eerdere veroordeling. FC Twente besloot het contract met Brenet te ontbinden. “We hadden hem heel graag bij ons gehouden’’, vertelde Ricky van Wolfswinkel voor de camera na de wedstrijd tegen Heracles. “Enorm jammer. Hij is wel iemand die het team verbindt. We laten hem zeker niet vallen.’’

Alfons Sampsted speelde de eerste helft op de plek van Brenet, Youri Regeer de tweede helft. De winst kwam moeizaam tot stand. Twente had een groot overwicht, maar veel meer dan zes corners in de eerste twintig minuten leverde het niet op. Boadu kwam tot het eerste schot op doel in minuut 32 op aangeven van Van Wolfswinkel, maar doelman Michael Brouwer redde. In de tweede helft was de eerste kans voor Heracles: Bryan Limbombe stuitte op keeper Lars Unnerstall. De 1-0 van Boadu viel in minuut 54 na een mooie actie van Daan Rots en op aangeven van Gijs Smal die zijn honderdste wedstrijd speelde. Twente stichtte nog wel wat gevaar via invaller Michel Vlap, maar mocht blij zijn dat een andere invaller, Mario Engels, in de extra tijd op de paal schoot. “We hadden controle, maar dat was het ook’’, zei Robin Pröpper. “Het was niet goed. Maar uiteindelijk hebben we wel verdiend gewonnen. Het maakt niet uit hoe je ‘m wint. Je moet drie punten pakken.’’ Trainer Joseph Oosting: “Ik ben heel blij dat we gewonnen hebben. Alleen, uiteindelijk was het spel niet goed en dat had gewoon met onszelf te maken vind ik.’’ Behalve Regeer en Vlap liet Oosting ook Alec van Hoorenbeeck (voor Pröpper), Mees Hilgers (voor Sem Steijn) en Gijs Besselink (voor Rots) invallen.

Door de winst op Heracles behield FC Twente de voorsprong van vier punten op AZ dat met 2-0 won van Vitesse. De ploeg van trainer Joseph Oosting staat nu op 56 punten uit 27 wedstrijden. In het midweekse programma, speelronde 28, moet FC Twente woensdagavond op bezoek bij SC Heerenveen. AZ speelt in Almelo tegen Heracles. In het weekend, speelronde 29, krijgt FC Twente Fortuna Sittard op bezoek. AZ treft dan in Eindhoven koploper PSV.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 7 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd gisteren
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20