Eddy Oude Voshaar geeft een lezing over de Dinkel. (Foto: Eddy Oude Voshaar)
Eddy Oude Voshaar geeft een lezing over de Dinkel. (Foto: Eddy Oude Voshaar)

Eddy geeft presentatie over de Dinkel

Algemeen

Het Land van de Dinkel. Dat is de titel van de lezing/presentatie die Eddy Oude Voshaar dinsdag 7 september geeft in het kader van het Niederländisch-Deutsches Café/Nederlands-Duits Café. Plaats van handeling: de bibliotheek Gronau aan de Parkstrasse 1. De lezing wordt georganiseerd door Debat aan de Markt Enschede.

Enschede/Gronau - De lezing van Eddy Oude Voshaar wordt een avondvullend programma, vol met Twentse verhalen en oog voor bijzondere details vol humor, improvisatie, schitterende fotografie en passie.
Ook zal Oude Voshaar zijn nieuwe twaalfde foto & verhalen boek “De Dinkel, Het Land van Joe en Mie“ signeren. “U bent van harte uitgenodigd om aan deze interessante avond deel te nemen’’, meldt Secil Arda-Schiffel van Debat aan de Markt.

De lezing in de bibliotheek van Gronau begint om 18.30 uur.

Eddy Oude Voshaar struint vrijwel dagelijks met zijn camera langs de Dinkel of de Ruenbergerbeek (Goorbach), met zijn geweldige woudreuzen van bomen, door het nevelige, mystieke, betoverend mooie grensgebied. Altijd op zoek naar dat ene speciale moment. “Het moment is zo mooi dat je bijna niet meer terug wilt. Deze momenten duren slechts enkele minuten. Soms vind je het, soms vind je het niet. En elke keer is het weer anders! De Oelermars is overdag niets, maar ‘s avonds dan is het Scandinavië aan de Dinkel. Het licht is soms bijna hemels, buitenaards mooi. In 1982 ben ik begonnen met hardlopen door het Dinkeldal. Langzaam raakte ik besmet met het loopvirus en de afstanden werden steeds langer en zo kreeg ik een relatie met het Land van de Dinkel. Mijn eerste marathon liep ik in 1988 in Enschede en onvermoeibaar als het sopranengezang van de nachtegalen aan de Dinkel in mei, liep ik door de schoonheid van Noordoost-Twente en het grensgebied. Elke loop werd een vakantiegevoel voor mij’’, aldus Oude Voshaar.
De entree voor de lezing over de Dinkel bedraagt 5 euro en is inclusief koffie, thee, wijn. Studenten en scholieren hebben gratis toegang.

Debat aan de Markt Enschede heeft verschillende locaties. Openbare Bibliotheek van Enschede, Prismare te Roombeek, Theater Concordia aan de Oude Markt in Enschede, Sint Josephkerk Enschede en Boekhandel Broekhuis Enschede, De Wonne en Antidiscriminatiebureau-Artikel1Overijssel en die Stadtbücherei in Gronau-Duitsland zijn de belangrijkste. De naam van het debatcentrum is geïnspireerd door het stadcentrum de Oude Markt.

Debat aan de Markt

‘elke loop werd een vakantiegevoel voor mij’

van de redactie

Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement gisteren
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00