Afbeelding

Patrick Ros

Algemeen

26 jaar geleden alweer heb ik De Yogaschool in Enschede opgericht. De Yogaschool is ontstaan om de medemens te ondersteunen om nog gezonder, vitaler en krachtiger te worden én vooral ook te blijven. Hierin zijn we al decennialang toonaangevend. We zijn de grootste Yogaschool in Oost-Nederland met drie vestigingen in Enschede. We geven vele lessen in Raja Yoga, Hatha Yoga en Zwangerschapsyoga.

Hatha Yoga is voornamelijk gericht op lichaamshoudingen. Deze zorgen voor een beter postuur van het lichaam. Je zult soepeler en vitaler worden. In deze lessen wordt ook aandacht besteed aan de ademhaling door middel van gerichte ontspanningsoefeningen.
De best wel actieve lessen geven toch een rustig gevoel naderhand.

Onze deelnemers groeien

Raja Yoga gaat dieper. Raja Yoga is duizenden jaren oud en nog steeds actueel. Het beschrijft een methode van acht stappen waarmee je tot op hoge leeftijd een gezonde geest in een gezond lichaam ontwikkelt en behoud. De fysieke houdingen (Asana’s) waarvan je Yoga waarschijnlijk kent, zijn een onderdeel van die acht stappen en worden grondig opgebouwd.

Raja Yoga is een volledig systeem voor bewustwording. Het omvat ook energiebeheersing, concentratie en meditatie. Je leert om vitaal te blijven en je bewust te worden van allerlei overtuigingen die je in de praktijk in de weg kunnen zitten. Als je bijvoorbeeld als kind steeds te horen hebt gekregen dat je een dubbeltje bent, maar nooit een kwartje zal worden, dan speelt dat door in je zelfbeeld. Dat is vaak onderbewust. Je voelt je misschien geremd om doelen te stellen of relaties aan te gaan.

De meditatieoefeningen van Raja Yoga leren je om dit soort beperkende overtuigingen te overwinnen. Zo ontwikkel je stap voor stap en in je eigen tempo steeds meer harmonie en vrijheid in het leven. Je zult meer ruimte voelen om je diepere verlangens te volgen en zo de stappen te zetten waarvan je diep van binnen eigenlijk al lang weet dat ze voor je bestemd zijn. Je ontwikkelt de moed om je leven steeds meer zelf vorm te geven. Onze deelnemers groeien en bloeien en dat is geweldig om te zien. Gelukkig beoefenen steeds meer mensen Raja Yoga.

Maandelijks schrijf ik een column schrijven voor Huis aan Huis. Daarin zal ik de dagelijkse praktijk belichten vanuit Yoga-perspectief. Je leert bij ons om de harmonie in jezelf te herstellen. Ik zal je laten zien hoe beoefening van Raja Yoga je kan helpen om in vele situaties rust en overzicht te bewaren. In deze column zal ik voorbeelden laten zien, die je zelf in de praktijk kunt toepassen.

Kom ook eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. Maak graag een afspraak op www.yogaschool.nl. Komende weken zijn er ook nog introductiebijeenkomsten. Je bent van harte welkom.

Patrick Ros is eigenaar van de Yogaschool Enschede.

www.yogaschool.nl

De Yogaschool - Even voorstellen

Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 18 uur geleden
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01