Edgar Zimmerman geeft les in Kungfu.
Edgar Zimmerman geeft les in Kungfu.

Edgar zorgt voor Kungfu aan de Mooienhof

Algemeen

Edgar Zimmerman geeft via zijn EWO Academy aan de Mooienhof 315 dagelijks groepslessen Kungfu.

Enschede - Het nieuwe seizoen gaat weer van start op de EWO Academy, die inmiddels is gevestigd aan de Mooienhof 315, naast de Alphatoren. “De lessen begonnen echter al in september 1994, aan de Westerval, boven de oude schaatsbaan/ijshal)’’, vertelt Edgar Zimmerman van EWO Academy.
Vanaf 2009 tot en met 2020 was de EWO Academy aan de Brinkstraat 66a gevestigd en dit jaar kwam er, tijdens de tweede lockdown een verhuizing naar een mooi pand aan de Mooienhof..

EWO staat voor Ezcrima WingTczun Org. Zimmerman: “WingTczun (eeuwige lente) is een vechtkunst die stamt uit het beroemde zuidelijke Shaolinklooster. Het is meditatie in beweging en gelijktijdig de meest effectieve vorm van ongewapende zelfverdediging. Dit is zowel de basis als ook de hoofdstijl binnen EWO. Daarnaast wordt er in de leadership-lessen ook Ezcrima onderwezen. Ongeacht of het om het trainen met of zonder gereedschappen gaat, veiligheid heeft altijd de prioriteit.’’
In EWO Kids kunnen kinderen op een voor hun aangepaste manier Kungfu-zelfverdedigingslessen volgen. De training is niet tegen maar met elkaar. “Deze lessen helpen vooral om zich beter te kunnen concentreren en om het doorzettingsvermogen te vergroten. Andere aspecten zijn bijvoorbeeld focus, coördinatie, fitness, teamwork en discipline. Kinderen ontdekken door EWO Kids hun eigen kracht, die hen de mogelijkheden geeft om de deuren in te trappen van hun eigen twijfels. In andere woorden, als een kind de discipline van EWO Kids gebruikt om zijn angsten te overwinnen, dan heeft hij de kracht om die discipline over te brengen naar alle andere gebieden in zijn leven.’’

De WingTczun-lessen zijn gericht op volwassenen. Zelfcontrole en ademhalingstechnieken spelen een rol. Een gratis proefles is mogelijk. Meer informatie: www.ewokungfu.com of tel. 06-54344765.

van de redactie

ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57