Robin Kooyman en Tom van Veen organiseren bootcamps.
Robin Kooyman en Tom van Veen organiseren bootcamps. Foto:

Sparta gaat bootcampen met AWA

Algemeen

Voetbalclub CVV Sparta Enschede houdt in samenwerking met AWA Outdoor op twee zaterdagen een bootcampsessie waarbij in totaal plek is voor twintig teams met maximaal twintig deelnemers per team. “De eerste aanmeldingen zijn al binnen’’, zegt Tom van Veen, verenigingsmanager van Sparta.

Enschede – De gratis bootcamps worden gehouden op zaterdag 21 augustus en zaterdag 28 augustus. “De achterliggende gedachte is dat we voortborduren op de Winter Games’’, zegt Tom van Veen. “De Winter Games is een groot succes geworden. Met zo’n vijfhonderd jongeren die meededen en met veel enthousiaste reacties. Daarom hebben we geprobeerd gebruik te kunnen maken van de nieuwe subsidieronde. Nou, we hebben alle vertrouwen gekregen.’’

De middelen om mee te doen aan de Summer Games zijn binnen. “De Summer Games hebben als doel om met extra sport- en spelactiviteiten jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de zomermaanden door kunnen komen’’, stelt Van Veen.

Bij de Winter Games lag de nadruk op conditie, bij de Summer Games is dat teambuilding. “Teambuilding staat voorop. In dat kader is ook de samenwerking met het Bonhoeffer College van belang. Die hebben ook bootcamps’’, zegt Van Veen. Leerlingen van het Bonhoeffer krijgen bootcamps aangeboden in de week van 21 tot en met 28 augustus.

De Sparta-bootcamps worden van 9.00 tot 16.00 uur gehouden bij AWA en bij Sparta. ”Om de velden heen hebben we een spectaculair aanbod met klimbanen en allerlei hindernissen. Robin Kooyman van AWA zorgt voor deskundige begeleiding. De start is bij AWA, maar het parcours rondom de voetbalvelden van Sparta is spectaculair. Belangrijkste factor bij de uitvoering vormt de prestatie als samenwerkend team.’’

Publiek is welkom, maar wel met de anderhalve meter regel.

Jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 26 jaar kunnen gratis deelnemen. “Niet alleen leden of teams van Sparta, maar ook niet-leden en jongeren uit de buurt en teams van andere sportverenigingen kunnen zich opgeven’’, aldus Tom van Veen van Sparta. De organisatie heeft al contact gelegd met het jongerenwerk van Alifa.
Voor het beste team is een prijs beschikbaar gesteld. Opgave kan via email: ontmoetingsclustermanager@sparta-enschede.

Meedoen aan bootcamp Sparta is gratis

Foundations Krajicek en Cruyff steunen Summer Games

door Hans Assink

Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 20 uur geleden
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 21 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 23 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00