Het gezinsleven van Leila en Damian wordt op de proef gesteld in Les Intranquilles.
Het gezinsleven van Leila en Damian wordt op de proef gesteld in Les Intranquilles.

Nieuwe films en een openluchtfilm bij Concordia

Algemeen

Nieuwe films de komende week bij Concordia. Mark Drenth bespreekt ze. 

Mes Frères et Moi: aanstekelijke Franse zomerfilm in het zuiden van het land. In een volkswijk in het Zuiden van Frankrijk ontmoet de 14-jarige Nour operazangeres Sarah. De 14-jarige Nour woont in een volksbuurt in het zuiden van Frankrijk. Hij staat op het punt een zomer door te brengen vol plagerijen van zijn oudere broers, de zorg voor zijn zieke moeder en een taakstraf schilderwerk. Terwijl hij bezig is met schilderen in een schoolgebouw ontmoet hij Sarah, een operazangeres die daar een zomercursus geeft. Het blijkt een ontmoeting die hem helpt ontsnappen aan de oplopende spanningen thuis en uiteindelijk nieuwe horizonten voor hem zal openen.

Les Intranquilles: het gezinsleven van Leila en Damian wordt op de proef gesteld. Leila en Damien houden zielsveel van elkaar. Hun gezinsleven wordt op de proef gesteld door de mentale problemen van Damien. Ondanks het feit dat hij bipolair is, probeert Damien het leven met Leila en hun zoontje vast te houden. Joachim Lafosse, maker van A Perdre la Raison en L’Economie du Couple, laat op indringende en authentieke wijze zien wat de impact van een mentale ziekte op een gezin is.

Clara Sola: magisch-realistisch Costa Ricaans drama over de ontwikkeling van een vrouw. Tussen de dieren en de omringende natuur is de veertigjarige Clara volkomen in haar element, maar op het erf van haar huis aan de rand van het Costaricaanse regenwoud beperken paarse linten haar bewegingsruimte. Behept met een bochel en een ontwikkelingsstoornis leeft ze nog altijd onder het beschermende regime van haar toegewijde moeder Fresia, die in haar aandoeningen een teken van Gods voorzienigheid ziet en haar genezende gaven toekent. Door de dorpelingen wordt ze daardoor gezien als een heler, een gave waarmee ze haar gezin onderhoudt. Zowel op fysiek als mystiek vlak lijkt Clara haar grenzen te verleggen.

Relatos Salvajes: onbekende topfilm in de openlucht. Het is waarschijnlijk de onbekendste film uit de top 250 beste films aller tijden op de toonaangevende website IMDB. Maar iedereen die ‘m ziet vindt ‘m geweldig! Relatos Salvajes (Wild Tales) is een heerlijke film vol zwartkomische humor en verrassende plotwendingen, waarin alledaagse situaties behoorlijk uit de hand lopen. De film is dinsdagavond als openluchtfilm te zien in de tuin bij Stanislaus Brewskovitch.

!
Afbeelding
Expo Adrienne in het Bolwerk 25 sep, 10:20
Afbeelding
Sonnevanck brengt Ravi de Robot 24 sep, 11:16
Afbeelding
Het Oosten houdt een Veldtoertocht met lussen 24 sep, 07:28
Afbeelding
HOT speelt in Prismare 23 sep, 14:24
Afbeelding
Met Music Moves je eigen muziekevenement organiseren 23 sep, 14:18
Afbeelding
‘Je gebruikt alle spieren in je lichaam’ 23 sep, 11:15
Afbeelding
Bij biljartvereniging Meros begint de bingo weer 22 sep, 13:07
Afbeelding
FC Twente incasseert 2-1 verlies bij SC Heerenveen 22 sep, 12:11