Foto van het WK junioren in 2007 bij Tex Town Tigers.
Foto van het WK junioren in 2007 bij Tex Town Tigers.

Crowdfunding actie voor softbalsters Oekraïne voor EK

Algemeen

De organisatie van het Europees Kampioenschap softbal voor meisjes onder 15 jaar is een crowdfunding actie gestart om de deelname van Oekraïne mogelijk te maken. Het toernooi wordt bij Tex Town Tigers gehouden van 18 tot en met 23 juli.

Enschede - Naast de financiële uitdaging met betrekking tot de Oekraïense meisjes is er volgens penningmeester Arnold Boon ook nog wel een uitdaging wat betreft de exploitatie van het toernooi zelf en is men nog op zoek naar sponsoren. De Rabobank en de gemeente hebben naast andere sponsoren al toezeggingen gedaan.
Ook is er nog behoefte aan vrijwilligers die de teams kunnen begeleiden, chauffeurs, kantinemedewerkers en een opruimploeg. Belangstellenden kunnen zich melden via info@ecsoftballu15.eu.

Na een vertraging van twee jaar moet het er dan alsnog van komen: het EK Softbal Meisjes Onder 15. Voor Tex Town Tigers een dubbele uitdaging. Allereerst het EK zowel organisatorisch als financieel op de rit te krijgen. Daarbovenop komt de krachttoer om het Oekraïneteam financieel te faciliteren om aan het EK te kunnen deelnemen.

Door het weigeren van het Russisch team doen er nu tien teams mee. Tim Oosterveld onderhoudt namens het organisatiecomité de contacten met de teams. Oosterveld: “Het contact met de coach van het Oekraïense team verliep aanvankelijk goed. Door de oorlog was er echter geruime tijd geen contact. Eind maart was er ineens weer contact en gaf de coach aan dat het de bedoeling was wel deel te nemen. De meisjes van het team zaten inmiddels verspreid door Europa. Ze waren wel gelokaliseerd. Men was bezig met het onderzoeken van de financiële haalbaarheid van deelname.’’

Toen kwam de World Baseball Softball Confederation Europe (WBSC) in beeld, vult Joop Hassink aan, voorzitter van het organisatiecomité. “Wij kregen de vraag voorgelegd of wij mogelijkheden zagen de kosten voor het team zoveel mogelijk te beperken. De WBSC zou dan de reiskosten van het team voor haar rekening nemen.’’

De crowdfunding wordt gecoördineerd door de Stichting Honk- en Softbal Promotie Twente, die ook formeel het EK organiseert. Voor de totale verblijfskosten is zo’n 13.000 euro nodig volgens Hassink. Hij kreeg het verzoek of Oekraïne eerder naar Enschede kan komen, om samen te trainen. “Als het team inderdaad eerder komt, is het de bedoeling dat we de speelsters bij gastgezinnen onderbrengen. Het zal dan vermoedelijk om rond de vijf dagen gaan. Daarna zal het team tijdens het EK samen in een hotel verblijven.’’

Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 15 uur geleden
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01