Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Korte mouwen

Algemeen

Allereerst mijn dank aan de toeschouwers van Vak 314 die niet met bier hebben gegooid tijdens de wedstrijd van onze efcee en de Iegels van Kowet. Helemaal bij de 2-2 van onze nieuw vriend Joshua Brenet had er zomaar een bierdouche kunnen volgen, maar gelukkig bleef die uit.
Wellicht had iedereen zijn biertje al op, want het was al de 89e minuut toen Brenet met een subtiele voetbeweging de keeper van Kowet te kakken zette. Ik zou zeggen van Brenet in Oranje, maar misschien loop ik iets te hard van stapel.

Wel had Twente natuurlijk gewoon met 6-2 moeten winnen, maar ja, Rots kan niet koppen, Vlap kan niet koppen en verder stond het vizier ook niet echt op scherp.
Maar genieten was het zeker met die 26.000 in het stadion. En dat Kowet met 0-2 voor kwam was eigenlijk een wonder. Die Lidberg kan helemaal niet voetballen, maar hij kopte wel heel fraai de 0-1 binnen. En door een ketser van onze keeper die nooit een fout maakt kwam dat zooitje uit Deventer ook nog op 0-2 ook. Ik haalde onmiddellijk de wet van de korte mouwen erbij. In dit pokkenweer met storm en code geel zou het zomaar zo kunnen zijn dat de wet van de korte mouwen zou gelden. Had Kowet meer bikkels met korte mouwen dan onze efcee?

Ik vreesde het ergste, maar tot meer dan vier korte mouwen kwam Kowet niet: Nauber, Kramer, Rommens en Oratmangoen, dat was het. Twente deed het beter! Met Pröpper, Troupée, Pleguezuelo, Smal en Sadilek hadden wij er vijf!
Deze wedstrijd gaan we dus zeker niet verliezen dacht ik even, maar toen zag ik dat Limnios handschoenen droeg en bij Kowet had niemand handschoenen… Ja, de keeper, maar dat telt niet, want onze keeper had ook handschoenen.
Dieptepunt van de wedstrijd was het tijdrekken van Kowet. Cordoba moest bij zijn wissel van het veld worden geduwd. Hoogtepunt was speaker Jan Bruins. Dat er geen bier meer naar de keeper van Kowet mocht worden gegooid. Je mag ook niks meer.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is nog altijd te bestellen via assink@home.nl.

Column Hans Assink

Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST gisteren
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12