Afbeelding

Wat zijn de beste keukenkraantrends van 2022?

Algemeen

Elk jaar is het in alle branches een komen en gaan van trends, wat ook het geval is bij de schoenen van Gucci. De afgelopen periode zijn deze rages voor een groot gedeelte beïnvloed door, jawel, het coronavirus.

De pandemie houdt ons tegenwoordig nog altijd in de greep, waardoor ook in 2022 trends gebaseerd zullen worden op corona. 

Bij keukenkranen is dit minder het geval, al zijn er natuurlijk alsnog trends waar de Brauer kranen te maken krijgen. Dit kan te maken hebben met het ontwerp van de producten, maar ook de functies van de kranen kunnen beïnvloed worden door de nieuwste ontwikkelingen. In dit artikel vind je een paar van de beste keukenkraantrends waar je zeker rekening mee moet houden als je van plan bent om in 2022 nieuwe kranen aan te schaffen.

Industriële stijl

Populair bij zowel interieurontwerpers als huiseigenaren, zullen keukens in industriële stijl volgend jaar een vaste favoriet blijven, met trends die een nieuwe waardering voor spoelbakken en kranen melden die helpen bij het definiëren van een schema. Praktisch en luxe gaan daarom hand in hand, met eigentijdse matzwarte en subtiel onderscheidende messing afwerkingen waar veel vraag naar is.

Als aanvulling op grote ticketitems zoals je apparaten en designarmaturen, zal zwart extra verfijning brengen in de industriële keuken van volgend jaar en een eclectische mix van materialen en afwerkingen verwelkomen die ervoor zorgen dat de gootsteen en het kraangedeelte opstaan en worden geteld. Deze trend is met name geschikt als de rest van je woning ook ingericht is op basis van de industriële woonstijl.

Leven met meerdere generaties

Aangezien meer van ons in een huishouden met meerdere generaties leven, is de ergonomie van het huis een punt van discussie met de nadruk op gebruiksgemak en productveiligheid. Trends identificeren daarom waterveiligheid als een prioriteit nummer één met kranen die zijn ontworpen om te worden gebruikt door mensen van alle leeftijden, inclusief mensen met beperkte mobiliteit, die beter presteren dan andere kranen in inclusieve stijl die stijl boven inhoud afstaan.

Het hebben van een keuken die met je meegroeit, zal van invloed zijn op de manier waarop we volgend jaar de wasruimte in de keuken ontwerpen, met jonge gezinnen, downsizers en pas gepensioneerden die op zoek zijn naar toekomstbestendige kranen die gemakkelijk bereikbaar, hygiënisch en onderscheidend zijn qua design.

Verfrissend duurzaam

Naarmate de klimaatverandering intensiveert, wordt de noodzaak om alleen de meest ethische producten op de markt in te kopen een criterium bij het plannen van een keukenruimte. Het beheer van het water- en energieverbruik zal volgend jaar in de trend blijven, met multifunctionele kranen die centraal staan in de strijd om de planeet te redden.

Genieten van het idee van gekoeld gefilterd water van de tap is nu gemakkelijker dan ooit, wat het gebruik van plastic flessen met een groot gedeelte vermindert. Maar de opkomst van warmwaterkranen heeft ook de waterkoker overbodig gemaakt waardoor ruimte en tijd wordt vrijgemaakt terwijl het waterverbruik en de energie in huishoudens met een hoog verbruik verlaagd wordt.

Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 17 uur geleden
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01