De legging van de eerste steen was een feestelijk moment.
De legging van de eerste steen was een feestelijk moment.

Eerste steen Geert de Leeuwhuis

Algemeen

De eerste steen voor het Geert de Leeuwhuis aan de wethouder Beverstraat is gelegd. Het ontwerp telt 85 moderne appartementen, twee dagbestedingsruimten en een grote tuin. De bouwwerkzaamheden zijn momenteel volop gaande. Naar verwachting is de oplevering medio volgend jaar. 

Enschede - InteraktContour bouwt samen met Dura Vermeer Bouw een nieuwe woonlocatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Dat gebeurt op de plek waar eerst het Geert de Leeuwhuis stond. 

De eerste steen werd onthuld in aanwezigheid van verschillende genodigden. Daaronder waren buurtbewoners en ondernemers uit de directe omgeving, een vertegenwoordiging van cliënten van InteraktContour en overige betrokkenen. Als speciale gast was ook wethouder Jurgen van Houdt uitgenodigd namens de gemeente, die de bouw van het nieuwe Geert de Leeuwhuis een warm hart toedraagt. Het proces rondom de vergunning- en bestemmingsplanwijziging verliep soepel, meldt bestuurder Jan van Kampen: “Ik ben blij met de prettige samenwerking met de gemeente; we voelen ons welkom. Met deze nieuwe locatie beogen we straks een ‘fijn thuis’ en een prettige werkomgeving te kunnen realiseren voor onze cliënten en medewerkers.”

In zijn openingswoord dankte Jan van Kampen ook alle aanwezige omwonenden voor hun begrip tijdens de bouw en de ondernemers uit de buurt voor hun grote betrokkenheid en catering die middag. Koert ter Hürne, directievoorzitter Dura Vermeer, sprak zijn waardering uit voor de grote inzet van iedereen tot nu toe. “De samenwerking met InteraktContour is voor ons prettig. Ik heb er alle vertrouwen in dat we hiermee samen een prachtig resultaat behalen waar we trots op kunnen zijn.”

Hierna vond de daadwerkelijke onthulling van de eerste steen plaats. De bestaande eerste steen, die destijds in 1980 werd onthuld bij de opening van het voormalige Geert de Leeuwhuis en de nieuw ontworpen eerste steen, staan samen symbool voor de nieuwbouw. De nieuwe is straks in de entree zichtbaar.

Het oude Geert de Leeuwhuis was verouderd en te klein. Nederland telt door de vergrijzing steeds meer mensen met hersenletsel die 24-uurs zorg nodig hebben. Daardoor is er steeds meer vraag naar woonplekken voor deze doelgroep. De nieuwe woonlocatie heeft dan ook veel meer ruimte. In het nieuwe appartementencomplex wordt in de zorg voor de cliënten de nieuwste technologische zorghulpmiddelen en domotica ingezet. Samen met de bewoners wordt bepaald welke zorgtechnologie echt ondersteunend is.

Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' gisteren
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00