<p>Kom in Lonneker genieten van kunst in de open lucht.</p>

Kom in Lonneker genieten van kunst in de open lucht.

Kunstzinnig Lonneker

LONNEKER - In Lonneker wordt op 11 en 12 september de Lonneker KunstenLandschaproute geopend. De route is 10 kilometer en kan zowel per fiets als ook wandelend worden gevolgd. Er zijn zestien beelden geplaatst in het landschap. Ook zijn er zes kunstwerken die alleen in het weekend van 11 en 12 september te bezichtigen zijn. Na dat weekend zijn de routekaart en de catalogus te koop bij café Sprakel en hotel-restaurant Savenije.

Op het Dorpsplein in Lonneker kan zaterdag en zondag 11 en 12 september vanaf 11.00 een routekaart en een bijbehorende catalogus worden gekocht voor 2 euro.

‘’Landschappen roepen herinneringen op of misschien is het wel zo dat veel herinneringen zich juist daar afspelen’’, aldus een woordvoerder van de organisatie. ‘’Een kunstwerk kan tot denken aanzetten, vragen oproepen of beantwoorden, ons laten reflecteren op de wereld of ons zelf. Kunst kan ook een snaar raken, emoties oproepen. De combinatie van kunst in het landschap en ook de wisselwerking tussen beiden kan daardoor een rijke bron van inspiratie zijn.’’

Meer berichten