<p>Sia de Rebelse Bosfee is de kinderfilm deze week bij Concorida. (Foto: Vilja Harala)&nbsp;</p>

Sia de Rebelse Bosfee is de kinderfilm deze week bij Concorida. (Foto: Vilja Harala) 

Vier premièrefilms: Concordia pakt uit

ENSCHEDE - Coccordia presenteert de komende tijd vier nieuwe premièrefilms én een kinderfilm. Dat wordt dus weer smullen voor de liefhebbers van de betere films.

Effacer l’Historique

Een hilarische en tegelijkertijd melancholieke film waarin drie social media-slachtoffers de strijd aangaan met de internetgiganten als Google en Facebook. In een woonwijk worden drie buren geconfronteerd met de invloed van social media op hun leven. 

Bertrands dochter wordt via facebook op school gepest, Marie wordt gechanteerd met een sekstape en Uber-chauffeur Christine is van slag omdat haar klanten weigeren om positieve recensies achter te laten. Samen besluiten ze de strijd aan te gaan tegen de internetgiganten.

Supernova

Colin Firth en Stanley Tucci spelen prachtige hoofdrollen als Sam en Tusker. Ze zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte. Een ingetogen film waarin liefde en verlies samen komen.

Falling

Viggo Mortensen is natuurlijk vooral bekend als steracteur in onder meer The Lord of the Rings en Green Book. Maar nu is er een film die hij zelf heeft geregisseerd. Een zeer persoonlijke speelfilm over een heftige en herkenbare vader-zoon relatie. John (Viggo Mortensen) woont samen met zijn partner Eric en hun dochter in Californië, ver verwijderd van het traditionele plattelandsleven dat hij jaren geleden ontvluchtte. Wanneer zijn eigenwijze vader begint te dementeren, brengt hij hem naar Los Angeles om een huis in de buurt voor hem te zoeken. Hun twee totaal verschillende werelden komen met elkaar in botsing. Beiden staan ze voor de uitdaging een manier te vinden om elkaar te accepteren en te vergeven.

Strawberry Mansion

De meest uitzonderlijke film van deze vier is deze heerlijke, snoepjeskleurige komedie waarin reclamebedrijven je dromen belagen, de overheid dromenbelasting heft en een dromen-taxateur dankzij een excentrieke oude dame een romantisch avontuur beleeft. In een toekomst niet ver van nu, heeft belastinginspecteur James het niet makkelijk. Elke nacht droomt hij van een benauwend roze kamertje met reclameaanbiedingen. In zijn wakende leven is het niet veel beter. Dan wordt hij uitgenodigd door de excentrieke Arabella, die haar hele leven nog geen enkele droombelasting heeft betaald. Ze vraagt hem om alsnog al haar dromen, opgeslagen op duizenden VHS-banden, te onderzoeken. In no-time ontwricht Arabella James overzichtelijke leven.

Kinderfilm met workshop: Sia de Rebelse Bosfee

Een vrolijk en spannend verhaal over de rebelse fee Sia en een excentrieke jongen die al hun moed en kracht moeten inzetten om een kwade genius te ontmaskeren om zo de natuur van de ondergang te redden. Na afloop van de film kan je een workshop special-effects volgen. Hoe zweef je door een bos? Hoe laat je iets verdwijnen? En hoe speel je een scène met bijvoorbeeld een beer of een trol?

Zie voor kaartverkoop www.concordia.nl

Meer berichten