Foto: ROBERT HOETINK

Column Hans Assink: Ontwikkeling

En dan, ineens zijn er niets dan positieve ontwikkelingen. Toegegeven, je moet er een oogje voor hebben, maar toch.

Het Limburgse water wat aan het wassen was wast niet meer. Dat het hoogst gelegen gebied in Nederland geteisterd wordt door overstromingen is op zich al bijzonder, maar het water is aan het zakken en daar mag een vlaai op worden gegeten.

Daarnaast loopt het aantal besmettingen niet meer op, maar blijft een beetje constant. En de heren Rutte en De Jonge hebben toegegeven dat ze het een beetje fout hebben gedaan, nou, dat wil ik best zien als een positieve ontwikkeling.

Positief is ook dat de Koning en zijn vier meiden lekker op vakantie zijn. Hebben ze wel verdiend. Met dat gemurmel van dat kan niet vanwege de overstromingen heb ik niet zo veel. Als ik morgen op vakantie zou kunnen zou ik ook gaan. Geen wilde rivier die dat tegenhoudt.

De Tour is ook afgelopen en ook dat is iets positiefs. Ik heb voorlopig weer genoeg kastelen, treintjes en bussen gezien. Van Aert en Van der Poel waren fantastisch, maar in de tourpool had ik liefst tien uitvallers! Dat valt met vijf wissels niet weg te gummen. Plek 1872 bij de Tub. En de rebus in de Avondetappe wilde ook maar niet vlotten. Elia Viviani had ik goed dankzij Zoonlief, want ik zag Queensy Menig… De focus mag wat mij betreft op de Olympische Spelen. Hoewel het ook weer raar is, want als het aan de Japanners had gelegen waren ze niet doorgegaan.

Het meest positieve komt uit Glanerbrug. Dat zijn me toch even zes woorden die erin hakken. Maar zie: de Gronausestraat is vernieuwd! De verkeersader heeft een metamorfose ondergaan lees ik zelfs. Je hebt als fietser meer ruimte en de zijstraten zijn duidelijker aangegeven. Waarom heeft dat tot zomertje 2021 moeten duren?

Wel blijven het Glanerbruggers hè, die Glanerbruggers. ‘Het is wel echt een verbetering, maar het gaat er wel om dat de gebruikers zich gedragen.’

Hans Assink schrijf via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Meer berichten