Avond voor kinderen met een beperking in Monkey Town

Algemeen

Indoor speelparadijs Monkey Town Enschede houdt in juli twee speciale avondopeningen voor gezinnen met een kind met een beperking. Het betreft donderdag 8 en maandag 12 juli van 17.00 tot 19.00 uur.

Het speelparadijs op Go Planet Parc is van mening dat een indoor speeltuin bezoeken ook voor kinderen met een beperking mogelijk moet zijn. Daarom zetten ze volgens woordvoerder Micha Reij graag een eerste stap: “Juist in zo een lange lockdown hadden kinderen met een beperking het soms extra zwaar, dus nu wij weer open zijn lijkt het ons een goed moment om deze eerste stap te zetten.” Monkey Town Enschede laat weten dat het niet het er niet toe doet wat de beperking is. De avonden zijn dus voorkinderen met een beperking in de fysieke en/of mentale richting.

Minder prikkels en bezoekers

Tijdens deze avonden zal het speelparadijs zelf enkele maatregelen nemen om het aantal prikkels voorgasten te verminderen, door bijvoorbeeld de muziek uit te schakelen. Ook het aantal gasten is sterk gereduceerd: er is plek voor vijf gezinnen per avond. Hierdoor is er ook ruimte voor ouders om hun kinderen te begeleiden in bijvoorbeeld het grote speeltoestel. Een ander voordeel is dat er veel mindergeluid van andere gasten is, wat eventueel weer prettig is voor kinderen die snel overprikkeld zijn.

Op uitnodiging

Tijdens deze speciale opening kun je in tegenstelling tot de normale openingstijden niet zomaar binnenlopen. Iedereen die interesse heeft mag een mail sturen naar enschede@monkeytown.eu met daarin om hoeveel personen het gaat, in grote lijnen van welke beperking sprake is en het telefoonnummer waarop men te bereiken is. “We vragen naar het type beperking om goed te kunnenbepalen wie wij op welke avond indelen”, aldus Micha Reij. Indien men voor 2 juli geen bericht heeft gehad, is er geen plek meer en is men helaas niet uitgenodigd.

Monkey Town Enschede

Het speelparadijs is te vinden aan het Colosseum in Enschede. Gratis parkeren kan op het terrein van Go Planet Parc. Monkey Town Enschede is zeven dagen per week geopend. Reserveren voor een regulier bezoek is niet meer nodig.

Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12