De afstanden splitsen zich bij de 79e Bommelasloop van RST.
De afstanden splitsen zich bij de 79e Bommelasloop van RST.

Rekreatie Sport Twente begint met clinics hardlopen

Algemeen

Enschede – RST biedt vanaf januari weer een clinic hardlopen aan ter voorbereiding op de nieuwe Bommelasloop of de Twentse Venn’nloop. De trainingen van de clinic ‘Start Running’ vinden plaats op de atletiekbaan van de Universiteit Twente. Voor het nordic walking is onlangs een clinic afgerond. “We zijn een omnisportvereniging’’, zegt Gerrit Wolffer van RST.

Behalve aan hardlopen en nordic walking doen ze bij RST, ofwel Rekreatie Sport Twente, ook aan bootcamp en zaalsport. “Mocht je geïnteresseerd zijn in één of meerdere onderdelen: een keer meetrainen kan altijd’’, zegt Gerrrit Wolffer.

De club bestaat al sinds 1983 en telt zo’n 130 leden. De trekpleister van RST is de Bommelasloop, die twee keer per jaar in het Buurserzand wordt gelopen, telkens op de derde zondag in mei en op de derde zondag in november. Bij de kortgeleden gehouden 79ste editie telde Wolffer 500 inschrijvingen. “Er kan op vier afstanden gestart worden: 7,4 - 11,2 - 16,4 en 21,1 kilometer. Alle afstanden hebben een eigen ronde en komen allemaal langs los hoes De Bommelas. De nadruk van de loop ligt op het recreatieve karakter, wat niet wil zeggen dat er niet hard wordt gelopen. Bij de afgelopen editie werden er onder prachtige omstandigheden zeer snelle tijden neergezet. In de najaarszon was het heerlijk lopen! Als organisatie kijken we dan ook zeer tevreden terug. Ook omdat er weer 500 inschrijvingen waren, die dit keer bij de voorinschrijving al bijna waren gehaald.’’

De volgende Bommelasloop is op 19 mei. De hardloopclinic die op woensdag 9 januari van start gaat, kan de opmaat zijn voor de tachtigste Bommelasloop. Maar ook voor de Twentse Venn’nloop die voor zondag 10 februari op de agenda staat bij RST. Wolffer: “De Twentse Venn’nloop wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Het is een loop door Het Witte Veen zonder wedstrijdkarakter, maar met een goed doel. Dit jaar wordt er geld opgehaald voor de Stichting Sheltersuits.’’ Zie: www.rekreatiesporttwente.nl.

Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 17 uur geleden
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18
Mathias Kjölö was Koning van de Wedstrijd tegen Almere City.:(Foto: Bas Everhard)
'We gaan Europa in' 25 apr, 13:00
Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 25 apr, 11:25
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 25 apr, 09:21
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01