Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Trefbal

Algemeen

Het was een heerlijk potje voetbal zondagmiddag, dat de gemoederen bezig houdt. Eén conclusie wil ik in ieder geval trekken en dat is dat we een nieuwe linksbuiten nodig hebben.
Een week geleden had ik het nog over die dekselse Misidjan die heel goed speelde en waarvan ik bijna had geschreven dat ie in Oranje moet, maar na de wedstrijd van Onze Trots tegen die Rotjeknorrers is klaarhelder dat Meneertje Misidjan niet kan ingooien. Trefbal! Daar is Meneertje Misidjan goed in!
Op zo’n manier ingooien, om die vreselijk irritante keeper van Feyenoord te raken, was begrijpelijk, maar niet slim. Wat als hij de bal gewoon naar Vlap of Van Wolfswinkel had gegooid? Die hadden de bal zo in het lege doel kunnen schieten, al is daarbij enige terughoudendheid op zijn plaats, zeker in het geval van Vlap, maar toch ook bij Van Wolfswinkel, want het koppel op 9 en 10 mist mij veel te veel kansen.
Maar goed, stel dat ze ‘m wel hadden gemaakt, wat zou dan de scheids van dienst hebben gedaan? Twee ballen in het veld, oké, mag in principe niet, maar de bal van Bijlow was er eentje van uiterst onsportief gedrag en zou volgens de normen der redelijkheid en billijkheid niet mogen bijdragen aan enig voordeel richting Rotjeknor.
Ook volgens de voetbalregels had de scheids gewoon door kunnen laten spelen, hoorde ik in de wandelgangen. Had Onze Trots twee punten gescheeld. Niet zes punten achter, maar twee.
Een andere conclusie is dat we er nog een verdediger bij moeten halen, want Pröpper is in gesprek met een nieuwe volleybalclub. Kan niet anders. Sloeg zomaar een bal weg in het strafschopgebied en appelleerde zelf voor hands! Een verwarde volleyballer! Conclusie drie is dat de heer Lindhout, de scheids van dienst, een verwarde fluitist is, want hij gaf geen pingel, tot grote ontzetting van de zeurkoustrainer van Feyenoord. Brengt me bij de Slotconclusie. Parijs is nog ver.

Han(d)s Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Zijn moeder heette Piet, vandaar. En Passie In Elke Tekst is afgekort Piet. Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl.

Column Hans Assink

Afbeelding
'We kunnen veel meer laten zien' 31 mrt., 09:48
Afbeelding
Succes Budo Aykac 30 mrt., 17:43
Afbeelding
Drie Nominaties voor prijs Beste Kinderlied 30 mrt., 16:56
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 30 mrt., 15:43
Afbeelding
Le Roy houdt audities voor 'Scrooge' 30 mrt., 14:51
Afbeelding
Verfdiscounter viert jubileum met leuke acties 30 mrt., 13:34
Afbeelding
Distlers Totentanz in Johanneskerk Twekkelo 30 mrt., 10:53
Afbeelding
Laatste keer op de zaterdagmarkt 30 mrt., 05:40