Foto: ROBERT HOETINK

Tinus

Het is een week voor Blue Monday en het nieuwe jaar is alweer flink onderweg. Op zich valt het niet tegen. We hebben een nieuw kabinet en Pieter Omtzigt zit nog niet op Fiji en heeft flink wat kritiek op de basisopstelling met een keeper als rechtsbuiten en meer lieden op een verkeerde positie.
Verder is het vooral mistig. Een stukje hardlopen in de mist heeft zo zijn voordelen. Niemand ziet mijn (gebrek aan) snelheid.
Maar ik wil het eigenlijk helemaal niet over lopen hebben. Ik had het over die Servische tennisser willen hebben, die Australië wel en niet en wel in mag zonder ingeënt te zijn en zijn vreselijke vader, maar dat gras is me voor de voeten weggemaaid door onze onvolprezen columnist van Twentse origine luisterend naar de naam Tinus Kroeds. Die Tinus is een aardige kerel, maar dat ie het deze week ook over die schaatser met een compleet verkeerde achternaam voor zijn ijzers heeft, is wel jammer.
Gelukkig heeft Tinus het niet over Irene Schouten, dus daar kan deze Nostradamus nog wel even een punt over maken: zij is zó goed, ik voorspel bij deze vier maal goud! Op de Spelen dus hè. Maar goed, ik heb natuurlijk meer verstand van voetballen.
Nou, het voetjebol heeft Tinus ook al aardig getackeld. Maar dat de positieve spelers van Ajax zomaar terug mogen vliegen tegen alle regels in is natuurlijk belachelijk. Ik zou zeggen puntenaftrek! Ha, daar had Tinus nog niet aan gedacht. Maar ja, de vraag is dan weer hoeveel punten en onze club moet natuurlijk wel het nationale record in bezit houden hè.

Dan, Ramiz Zerrouki. Heeft Tinus het ook over. De middenvelder die soms een bal het stadion uitschiet en soms in de kruising speelt voor Algerije in de Afrika Cup. Die missen we zaterdag dus tegen Heerenveen. Net als de geschorste Sadilek en Obladi Oblada Brama is ook nog niet fit genoeg. Problemen op het middenveld? Ach, Vlap is er nog. Een echte Fries! Een doorloper! Vlapinho kluunt voor drie en gaat het verschil maken. It giet oan!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (assink@home.nl). Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Dit is zijn 990ste column. Echt. 

Column Hans Assink

Meer berichten