Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Draaiende motor

Algemeen

Staan we dan toch boven Ajax! Er was wat hulp vanuit de Kuip voor nodig, maar wat maakt het uit. Op de helft van het seizoen hebben we meer punten dan Amsterdam!
Toch had ik het zondagmiddag om half drie even benauwd toen ik in de koude Grolsch Veste de korte mouwen test deed. In mijn optiek al jaren een wetmatigheid die opgaat bij wedstrijdomstandigheden zo rond het vriespunt. Kort gezegd: het team met de meeste spelers met een shirt met korte mouwen op het koude veld heeft de meeste bikkels en wint de wedstrijd. Tot mijn grote schrik zag ik bij onze trots maar één speler met korte mouwen: onze keeper, Lars Unnerstall. En bij Utrecht zag ik er nota bene drie: nummer 6 Bozdogan, nummer 24 Viergever en nummer 33 Van der Hoorn. Ai.
De handschoenen leverden ook geen voordeel op. Wij 6 (Cerny, Zerrouki, Van Wolfswinkel, Misidjan, Vlap en Brenet) en Utrecht 5 (Bozdogan, Booth, Youness, Boussaid en Dost). Hoe konden we dit potje gaan winnen? En dan zag ik ook nog in de warming up de laatste twee ballen van Vlap op goal: eentje op de paal en eentje naast. En ik dacht nog wel dat die nieuwe grasmat Vlappinho zou kunnen helpen in de afwerking.
Maar toch, vorige week voetbalden we in Amsterdam veel beter dan Ajax, dan zouden we nu in Eanske toch ook veel beter kunnen voetballen dan Utrecht? Ondanks de wet van de korte mouwen? Het zijn ook maar mouwen.
Breekpunt in de wedstrijd was de melding van omroeper Jan Bruins dat er op de parkeerplaats een BMW met kenteken Bernard Hendrik was gesignaleerd met een draaiende motor. Een luttel minuutje later draaide de motor bij Twente en schoot Vaclav Cerny de 1-0 tegen de touwen.
De tweede helft was amper begonnen of ik zag dat Misidjan korte mouwen had. Die dekselse Misidjan! Misidjan telt voor twee! En die club van ons voetbalde hartverwarmend.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is nog steeds te bestellen via assink@home.nl.. Thuisbezorging zit er met dit koude weer niet in. 

Column Hans Assink

De Sint Josephkerk.
Renovatie kerkdeuren Sint Josephkerk 2 mrt, 14:42
Glanerbrug heeft een Euregio adviesdag.
Euregio adviesdag 2 mrt, 12:27
Afbeelding
Fiona Weide heeft cursus tekenen in de Zessprong 2 mrt, 08:49
Orrsing Schoenmode heeft nu ook schoenen van het merk Footnotes.
Ontdek het merk Footnotes bij Orrsing Schoenmode 1 mrt, 15:44
Op Afroep in actie tijdens de WAK. (Foto: Geert Foekens)
De WAK zoekt nieuwe vrijwilligers 1 mrt, 11:28
Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe. (Foto: RTV Oost).
Bijpraten over het amateurvoetbal 1 mrt, 10:02
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Torben Aalbers werkt mee aan de zonneauto van Brunel.
Enschedeër Torben Aalbers dit jaar actief in Brunel Solar Team 29 feb, 15:50