Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Excuses

Algemeen

We zitten in week 47, de hoogste tijd dat ik mijn excuses maak. Niet dat ik weet waarvoor, maar gewoon om even mee te doen met de rest.
Excuses maken is een trend, de mode en maar al te vaak doe ik daar niet aan mee. Het is ook best makkelijk, sorry zeggen. Vooral als het niet zoals Gijp het altijd zegt uit de grond van het hart komt. Maar eigenlijk is er niks mee, excuses maken.
Daarom bij deze excuses aan alle inwoners van Senegal en alle Senegalezen met een functie elders voor het gedrag van ons Hollandse voetbalteam. 85 minuten lang waardeloos voetbal spelen en toch met 2-0 winnen. Het schijnt dat er in Senegal al een gezegde rondgaat dat de club van Lowie net is als de Italianen van JC: ze kunnen niet van je winnen, maar je kan er wel van verliezen.
Verder ook excuses voor Lowie. Dat wij Hollanders zo’n slimme bondscoach hebben en de anderen niet is eigenlijk niet eerlijk. Noppert! Je moet het maar bedenken. In januari was Driesje nog reserve bij Kowet! En nu is de Fries onze nationale keeper. Meer dan twee meter onder de lat! En voor de penalty’s straks tegen Argentinië scheelt het weer een wissel.
De poule zijn we al bijna door. Sorry voor de inwoners van Qatar, maar die zijn me toch een stukje slecht. Als Qatar meedoet aan de Pindacup dan halen ze de finale niet eens. Maar goed, nu dwaal ik af. Excuses daarvoor.
Excuses ook aan alle leden van de KNVB, want de KNVB schijnt die mafkees van een Infantino dus gewoon te steunen, terwijl de One Love aanvoerdersband leidt tot een gele kaart. Het moet niet gekker worden. Intussen wordt er op de Oude Markt bij Friends nog gewoon gejuicht voor een doelpunt van Oranje. Vrijdag maken we stamppot van Ecuador. Dan gaat Qatar eraan met 14-0. Vervolgens Iran -ik heb ze in de pool bij de laatste 16, net als Canada- en dan dus penalty’s tegen Argentinië. Sorry Messi.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Zijn boek Kollum is nog steeds te bestellen via assink@home.nl en wordt bij ‘goed weer’ aan huis bezorgd..

Column Hans Assink

Afbeelding
Expositie Connect-U 4 uur geleden
Afbeelding
Nog één klus verwijderd van Europees voetbal 5 uur geleden
Afbeelding
Femke Bol is dé ster bij de FBK Games 6 uur geleden
Afbeelding
Harmonie als dé zomerse theaterverrassing in Twente 5 jun., 11:10
Afbeelding
Tweede voorstelling Twintigers aan Z 4 jun., 10:13
Afbeelding
AC Tion viert 75-jarig bestaan met reünie 3 jun., 14:35
Afbeelding
Snoei kastanjebomen 3 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 2 jun., 17:31