Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Excuses

Algemeen

We zitten in week 47, de hoogste tijd dat ik mijn excuses maak. Niet dat ik weet waarvoor, maar gewoon om even mee te doen met de rest.
Excuses maken is een trend, de mode en maar al te vaak doe ik daar niet aan mee. Het is ook best makkelijk, sorry zeggen. Vooral als het niet zoals Gijp het altijd zegt uit de grond van het hart komt. Maar eigenlijk is er niks mee, excuses maken.
Daarom bij deze excuses aan alle inwoners van Senegal en alle Senegalezen met een functie elders voor het gedrag van ons Hollandse voetbalteam. 85 minuten lang waardeloos voetbal spelen en toch met 2-0 winnen. Het schijnt dat er in Senegal al een gezegde rondgaat dat de club van Lowie net is als de Italianen van JC: ze kunnen niet van je winnen, maar je kan er wel van verliezen.
Verder ook excuses voor Lowie. Dat wij Hollanders zo’n slimme bondscoach hebben en de anderen niet is eigenlijk niet eerlijk. Noppert! Je moet het maar bedenken. In januari was Driesje nog reserve bij Kowet! En nu is de Fries onze nationale keeper. Meer dan twee meter onder de lat! En voor de penalty’s straks tegen Argentinië scheelt het weer een wissel.
De poule zijn we al bijna door. Sorry voor de inwoners van Qatar, maar die zijn me toch een stukje slecht. Als Qatar meedoet aan de Pindacup dan halen ze de finale niet eens. Maar goed, nu dwaal ik af. Excuses daarvoor.
Excuses ook aan alle leden van de KNVB, want de KNVB schijnt die mafkees van een Infantino dus gewoon te steunen, terwijl de One Love aanvoerdersband leidt tot een gele kaart. Het moet niet gekker worden. Intussen wordt er op de Oude Markt bij Friends nog gewoon gejuicht voor een doelpunt van Oranje. Vrijdag maken we stamppot van Ecuador. Dan gaat Qatar eraan met 14-0. Vervolgens Iran -ik heb ze in de pool bij de laatste 16, net als Canada- en dan dus penalty’s tegen Argentinië. Sorry Messi.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst). Zijn boek Kollum is nog steeds te bestellen via assink@home.nl en wordt bij ‘goed weer’ aan huis bezorgd..

Column Hans Assink

'Het leuke vind ik dat ik wat kan delen over Enschede', aldus deelnemer Marco van Speciaalbiercafé De Vluchte.
Nieuwe Gastheren en Gastvrouwen van IVN 18 uur geleden
Afbeelding
Rutbeek 27 mrt, 15:38
Leerlingen van College Zuid informeel in gesprek met gastdocent Marco Krijnsen. (Foto: College Zuid)
'Meer leerlingen aan het lezen krijgen' 27 mrt, 14:52
De belangstelling voor de Enschede Marathon is groot.
Veel meer lopers kiezen voor de hele marathon 27 mrt, 13:36
De Wereld van Carlijn is te zien in Concordia.
Film De Wereld van Carlijn met nabespreking door Carlijn Kingma 26 mrt, 19:49
De kleurrijke dahlia is altijd een aanwinst voor de tuin.
Column Wim Boers: Tuinbezigheden in het voorjaar... 26 mrt, 18:44
Younes Taha in actie tegen FC Utrecht. (Foto: Bas Everhard)
Veel interlands in aanloop naar derby tegen Heracles 26 mrt, 15:32
Myron Boadu en Daan Rots voor even terug op school.
Spelers FC Twente bezoeken het Bonhoeffer 26 mrt, 14:56