Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Palo Alto

Algemeen

Even de actualiteiten. Onze vrienden van Vak P steunden de supporters in Almelo waar ze een vliegtuigje lieten overvliegen bij hun wondervanalmelowedstrijd wat het dus niet werd. Toch mooi, al dat medeleven.
En om dan maar even door te gaan met het voetjebol woensdag dus de finale konverunsliek met Feyenoord. Precies, hetzelfde Feyenoord waar we anderhalve week geleden nog van wonnen in de Kuip. Onze Trots is dus niveau finale konverunsliek. Dat belooft nog wat voor volgend seizoen!
Dan: de Pindacup. Ik zei hier dat de Pindacup op zondag 18 juni zou zijn, maar dat kan dus helemaal niet, want op 19 juni is het zondag en dan is het dus de hoogste tijd voor de Pindacup.
Er is nog een enkel plekje vrij, dus als er zeven kroeglopers zijn die nog mee willen doen namens een café of restaurant dan kunnen ze zich deze week nog opgeven via het email adres onder dit stukje. De Pindacup is overigens toe aan de 42e editie en er wordt voor het eerst in de historie 7 tegen 7 gespeeld. Een primeur dus!
In de politiek deze week ook een primeur: de eerste actualiteitenraad! Iemand van de PVV schijnt vragen te hebben over de 100 dagenbrief van onze burgemeester in deze krant. Ik vond het vooral mooi dat hij zijn email adres prijs gaf, maar de PVV was minder blij met Bleker want zo heet ie.
Bleker maakte zich druk over de hoge energie- en boodschappenprijzen en wilde dat meer Enschedeërs het financieel wat beter gaan krijgen. Om het in songfestivaltermen te zeggen: douze points voor onze burgemeester!
Maar dat vindt het opperhoofd van de PVV dus niet. Ik kan hem niet helemaal volgen.
Ook niet omdat Bleker helemaal niet bij de actualiteitenraad aanwezig zal zijn, want hij is met een aantal ondernemers en bestuurders op een zogenaamde werkreis in partnerstad Palo Alto in de VS. Zonde van de centen, die reis, maar ik neem aan dat ze het uit eigen zak betalen. Toch?

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet. Zijn boek Kollum is te bestellen via assink@home.nl.. Korting voor Pindacupvoetballers!

Column Hans Assink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 15 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 17 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20