Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Getafe

Algemeen

Om het maar vast over voetbal te hebben: de Pindacup op 18 juni bij PW wordt gespeeld in de vorm van zeven tegen zeven.
Een diepgravend onderzoek op de donderdagavond in onze natte binnenstad heeft uitgewezen dat bij de meeste kroegen dan wel eettenten de voorkeur uitgaat naar zeven tegen zeven op een half veld in plaats van de gebruikelijke elf tegen elf (soms even twaalf) op een heel veld. Over het hoe en waarom later wellicht meer.
Eerst wil ik mijn dank uitbrengen aan het fantastische voetbalteam uit Sittard dat er zaterdagavond op wonderbaarlijke wijze in slaagde onze voetbaltrots een oor aan te naaien. En hoe!
Alsof ze een week op trainingskamp waren geweest in Getafe, gevolgd door een meerdaagse clinic Atletico Madrid en een spoedcursus Hogere Toneelschool a la Villareal. Andreas Samaris, die vreselijke nummer 22, was de uitblinker.
Heel even leek de scheidsrechter van dienst, ene Jochem Kamphuis, zich ook te storen aan de tijdrekkerij, toen hij een ingooi van Fortuna die maar niet kwam de andere kant op gaf, maar dat was slechts een schijnbeweging. Hij telde maar twee minuten extra tijd bij in de eerste helft, terwijl dat er net zo goed 22 hadden kunnen zijn.
Maar goed, de tweede helft duurde 53 minuten en achtereenvolgens deden Cerny, Brenet, Ricky, Limnios, Julio, Smaldini, Ugalde, Ugalde, Vlappinho, Ugalde en Vlappinho een poging om een goal te maken, maar de bal ging over of naast of op de lat of op de keeper. De irritaties liepen op tot een ongekend niveau, maar uiteindelijk kunnen er twee conclusies worden getrokken. De eerste is dat onze boys wat scherper in de afwerking moeten worden, want anders krijgen we zomaar een paar wedstrijden extra.
De tweede is dat Fortuna ons een prima voorbereiding gaf op de mogelijke Europese wedstrijden van komend seizoen met hun o zo vervelende gedrag. Erger dan Fortuna kan Getafe in augustus niet worden. Limburg ligt schijnbaar ook in Zuid Europa.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl.

Column Hans Assink

Afbeelding
'Ik kom zelfs de kraanvogel tegen' 8 jun., 15:39
Afbeelding
Solar Boat Twente wint Regatta in Enkhuizen 8 jun., 14:23
Afbeelding
'Echte arbeidersclub' UDI is 90 jaar 8 jun., 13:24
Afbeelding
PW houdt internationaal veteranentoernooi 8 jun., 11:15
Afbeelding
Expositie Malte Bruns en Inge Meijer 8 jun., 09:34
Afbeelding
De mening van Enschede: Armoede in 053 7 jun., 18:24
Afbeelding
Helemaal rood! 7 jun., 17:42
Afbeelding
Hoe kun je Duits personeel het beste inzetten om de Duitse markt te veroveren? 7 jun., 15:49