Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Getafe

Algemeen

Om het maar vast over voetbal te hebben: de Pindacup op 18 juni bij PW wordt gespeeld in de vorm van zeven tegen zeven.
Een diepgravend onderzoek op de donderdagavond in onze natte binnenstad heeft uitgewezen dat bij de meeste kroegen dan wel eettenten de voorkeur uitgaat naar zeven tegen zeven op een half veld in plaats van de gebruikelijke elf tegen elf (soms even twaalf) op een heel veld. Over het hoe en waarom later wellicht meer.
Eerst wil ik mijn dank uitbrengen aan het fantastische voetbalteam uit Sittard dat er zaterdagavond op wonderbaarlijke wijze in slaagde onze voetbaltrots een oor aan te naaien. En hoe!
Alsof ze een week op trainingskamp waren geweest in Getafe, gevolgd door een meerdaagse clinic Atletico Madrid en een spoedcursus Hogere Toneelschool a la Villareal. Andreas Samaris, die vreselijke nummer 22, was de uitblinker.
Heel even leek de scheidsrechter van dienst, ene Jochem Kamphuis, zich ook te storen aan de tijdrekkerij, toen hij een ingooi van Fortuna die maar niet kwam de andere kant op gaf, maar dat was slechts een schijnbeweging. Hij telde maar twee minuten extra tijd bij in de eerste helft, terwijl dat er net zo goed 22 hadden kunnen zijn.
Maar goed, de tweede helft duurde 53 minuten en achtereenvolgens deden Cerny, Brenet, Ricky, Limnios, Julio, Smaldini, Ugalde, Ugalde, Vlappinho, Ugalde en Vlappinho een poging om een goal te maken, maar de bal ging over of naast of op de lat of op de keeper. De irritaties liepen op tot een ongekend niveau, maar uiteindelijk kunnen er twee conclusies worden getrokken. De eerste is dat onze boys wat scherper in de afwerking moeten worden, want anders krijgen we zomaar een paar wedstrijden extra.
De tweede is dat Fortuna ons een prima voorbereiding gaf op de mogelijke Europese wedstrijden van komend seizoen met hun o zo vervelende gedrag. Erger dan Fortuna kan Getafe in augustus niet worden. Limburg ligt schijnbaar ook in Zuid Europa.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl.

Column Hans Assink

De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 20 uur geleden
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
Veel animo voor halve marathon 17 apr, 13:48
Arjan Wissink werd door de club passend in het zonnetje gezet bij de thuiswedstrijd tegen VIOS Beltrum afgelopen weekend.
Mijlpaal Arjan Wissink: al 300 competitiewedstrijden 17 apr, 10:51
Geniet zelf ook van overheerlijke tomaten dit jaar.
Column Wim Boers: geniet ook van zelfgekweekte tomaten 17 apr, 10:20
Afbeelding
Schande 16 apr, 18:15
De film The Peasants draait in Concordia.
The Peasants in Concordia en openluchtfilm bij Stanislaus 16 apr, 17:19