Foto: ROBERT HOETINK

Twaalfde man

  Column

Bij deze wil ik de heer S. Gözübüyük hartelijk danken voor zijn bijdrage aan de verrukkelijke wedstrijd die ik zaterdag in de Grolsch Veste heb mogen aanschouwen.
De heer S. Gözübüyük was door onze onvolprezen voetbalbond aangewezen als scheidsrechter in de strijd tussen de efcees van Twente en Utrecht. Vooraf had Utrecht zeven keer zoveel punten als Twente, maar daar was op het veld weinig van te merken. Onder aanvoering van de teruggekeerde balansbewaker W. Brama en de schoffelende stofzuiger R. Zerrouki werd de gasten het vuur na aan de schenen gelegd. En vooral dat ‘na’ is belangrijk, want dat wordt nog wel eens fout gedaan.
Het fluitconcert dat in de 20e minuut van de tribunes knalde na een onbegrepen beslissing van de heer S. Gözübüyük die onze Griek D. Limnios geen vrije trap wenste te geven, was zo ongeveer het mooiste van de afgelopen achttien coronamaanden.
Wat had ik dat gemist! Er is geen stadion waar het uitfluiten van de scheidsrechter zo zalig en rechtschapen klinkt als bij ons in de bierbunker. In minuut 50 kwam er nog een tweede orgasme bij als reactie op het fluitgedrag van de heer S. Gözübüyük en daar bleef het niet bij. Heerlijk!
En dan moet er natuurlijk ook een bedankje bij aan het publiek. De toeschouwers waren echt de twaalfde man. Ze floten niet alleen de heer S. Gözübüyük van het veld af, maar zongen ook de spelers van Utrecht de vernieling in, waarbij de genadeklap werd uitgedeeld door de enige speler van onze efcee die in al zijn thuiswedstrijden een doelpunt maakt, verdediger R. Pröpper.

Kortom, het was een wedstrijd om door een ringetje te halen. Hoe mooi klonk het Obladi Oblada Woutje Brama wel niet.
En Neil Diamond! En dan moeten de aanvallende aanwinsten R. Vlap en R. van Wolfswinkel nog een beetje in hun spel komen. Het gaat alleen maar beter worden. En dan hebben we ook nog een Rots die in de voorhoede staat!
Nu nog de kroeg langer open.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl.

Column Hans Assink

Meer berichten