Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Dag dieren

Algemeen

Omdat er weinig actieve herinneringen zijn aan een ecologische brievenbusbelegging op de Maagdeneilanden en er vanuit Panama ook geen dubbeltje binnenkomt bij deze dan toch maar een kolommetje, om het maar eens op zijn vangaals te zeggen. Maar waar moet het kolommetje over gaan in de week van de Military? In eerste instantie denk ik dan aan Leroy Fer.
Kan ik ook niet helpen. In mijn jaarlijkse jaaroverzicht zo rond Kerstmis heb ik ‘m ooit de Military laten winnen. En dat had natuurlijk best gekund, want Leroy Fer had een paard gekocht. Stond op het balkon, zo werd er gezegd, maar dan kan het best nog wel een goed springpaard zijn, toch. Kijk niet raar op als Leroy Fer zaterdag zomaar komt opdraven in Boekelo. Het zijn immers rare tijden.
André van Duin heeft al jaren een paard in de gang, of staat dat beest bij buurvrouw Jansen? Eigenlijk zijn het al heel lang rare tijden.
Maar goed, maandag was het dierendag en de spindokters van onze Wopke Pinokkio hielden zich wijselijk stil. Ook was het geen hondenweer en wil ik niet katten op de scheids bij Groningen - Twente. Pruppertje werd gewoon geraakt door De Leeuw.
Ik wil niet overkomen als een over het paard getilde kolommetjesschrijver, maar als we nou gewoon van Cambuur en Fortuna hadden gewonnen, dan hadden we bovenaan gestaan hè.

Het blijven maar rare tijden. Onze koning leest nog steeds slechter voor dan een gemiddelde voorlezer uit groep zeven, zo zag ik in een fragment van de troonrede. En dan gaan we gewoon door met miljoenen geven aan het koninklijk huis plus nog eens een flinke subsidie om een bos te onderhouden. Willy heeft toch geld genoeg zou ik zeggen.
Maar rare tijden zijn het zeker. Onze studenten wonen in containers, Cavendish fietst op een zondagmorgen over de Oude Markt en WhatsApp en Facebook doen het niet meer.
Maar ach, wat maakt het uit. De paarden. De cross. Boekelo. Bokbier. Ik heb er echt zin in.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Column Hans Assink

Afbeelding
Je producten online verkopen: zo laat je klanten veilig shoppen gisteren
Manna zoekt medewerkers. Zie ook www.werkenbijmanna.nl.
Manna is op zoek naar huishoudelijke hulpen 18 apr, 13:54
Afbeelding
Wat zit er dit jaar in het kerstpakket? 18 apr, 12:39
Luisterrijk bij de Muziekbank gaat over de Beatles.
Luisterrijk: De Beatles in het Nederlands 18 apr, 12:02
Recreatieplas Het Rutbeek
De mening van Enschede: Vakantiehuisjes op het Rutbeek, een gebed zonder end? 18 apr, 10:06
De Twentse Beiaard Dag komt eraan!
Twentse Beiaard Dag met concerten op de UT en de Oude Markt 18 apr, 09:58
SKE treedt op in De Kleine Willem.
Concert SKE in Kleine Willem 17 apr, 20:14
Braderie Stadsveld 22-04-2023
Grote braderie bij Winkelcentrum Stadsveld 17 apr, 15:15