Foto: ROBERT HOETINK

Dag dieren

Omdat er weinig actieve herinneringen zijn aan een ecologische brievenbusbelegging op de Maagdeneilanden en er vanuit Panama ook geen dubbeltje binnenkomt bij deze dan toch maar een kolommetje, om het maar eens op zijn vangaals te zeggen. Maar waar moet het kolommetje over gaan in de week van de Military? In eerste instantie denk ik dan aan Leroy Fer.
Kan ik ook niet helpen. In mijn jaarlijkse jaaroverzicht zo rond Kerstmis heb ik ‘m ooit de Military laten winnen. En dat had natuurlijk best gekund, want Leroy Fer had een paard gekocht. Stond op het balkon, zo werd er gezegd, maar dan kan het best nog wel een goed springpaard zijn, toch. Kijk niet raar op als Leroy Fer zaterdag zomaar komt opdraven in Boekelo. Het zijn immers rare tijden.
André van Duin heeft al jaren een paard in de gang, of staat dat beest bij buurvrouw Jansen? Eigenlijk zijn het al heel lang rare tijden.
Maar goed, maandag was het dierendag en de spindokters van onze Wopke Pinokkio hielden zich wijselijk stil. Ook was het geen hondenweer en wil ik niet katten op de scheids bij Groningen - Twente. Pruppertje werd gewoon geraakt door De Leeuw.
Ik wil niet overkomen als een over het paard getilde kolommetjesschrijver, maar als we nou gewoon van Cambuur en Fortuna hadden gewonnen, dan hadden we bovenaan gestaan hè.

Het blijven maar rare tijden. Onze koning leest nog steeds slechter voor dan een gemiddelde voorlezer uit groep zeven, zo zag ik in een fragment van de troonrede. En dan gaan we gewoon door met miljoenen geven aan het koninklijk huis plus nog eens een flinke subsidie om een bos te onderhouden. Willy heeft toch geld genoeg zou ik zeggen.
Maar rare tijden zijn het zeker. Onze studenten wonen in containers, Cavendish fietst op een zondagmorgen over de Oude Markt en WhatsApp en Facebook doen het niet meer.
Maar ach, wat maakt het uit. De paarden. De cross. Boekelo. Bokbier. Ik heb er echt zin in.

Hans Assink schrijft via Tekstbureau Piet (assink@home.nl).

Column Hans Assink

Meer berichten