De film Plus que Jamais draait in Concordia.
De film Plus que Jamais draait in Concordia.

Films Plus que Jamais en Bones and All draaien in Concordia

Algemeen

Concordia heeft weer nieuwe films. Zoals Bones and All van Luca Guadagnino, de Deense film Rose en RMN, een Roemeens drama. Ook is er weer aandacht voor een film van Jean-Luc Godard.

Bones and All: nieuw romantisch drama van maker Call Me By Your Name

Timothée Chalamet en Taylor Russell spelen de hoofdrollen in Luca Guadagnino’s film over de onmogelijke liefde tussen Maren, een jonge vrouw die probeert te overleven aan de randen van de samenleving, en Lee, een nogal intense dakloze jongen.
Ze passen niet in de ‘normale’ wereld en samen trekken ze erop uit. Maar uiteindelijk leiden alle wegen toch terug naar hun angstaanjagende verleden en naar een beslissend moment dat zal bepalen of hun liefde hun anders-zijn kan overwinnen.
Bones and All is de nieuwe film van Luca Guadagnino (Call Me by Your Name). Hij werd ervoor bekroond met de Zilveren Leeuw voor beste regie.

Rose: Deense feelgoodfilm over een bijzondere reis naar Parijs

In de herfst van 1997 nemen Ellen en haar man Vagn Inger mee op een busreis naar Parijs. Inger is de zus van Ellen, is schizofreen en woont in een inrichting. Door de juiste hoeveelheid medicatie en het mijden van te veel prikkels, kan zij een redelijk normaal leven leiden.
Tijdens de trip kunnen niet alle medereizigers haar ad remme uitspraken waarderen.
Eenmaal in Parijs blijkt Inger een verborgen agenda te hebben en betrekt ze iedereen in de zoektocht naar iemand uit haar verleden.
Het wordt een hartverwarmende en memorabele reis.
De film was een grote hit in Denemarken en won al meerdere publieksprijzen.

RMN: Roemeens drama vlak voor Kerst

Vlak voor Kerstmis zegt Matthias zijn baan in Duitsland op om terug te keren naar zijn ouderlijke dorp in Transsylvanië.
Hij wil er meer zijn voor zijn zoon en verlangt ernaar om zijn ex-geliefde Csilla weer te zien.
Thuis blijkt de rust in de gemeenschap hevig te zijn verstoord door de komst van buitenlandse arbeiders. Onderliggende angsten, frustraties en conflicten weten al snel door het dunne vernislaagje van ogenschijnlijke kalmte in het dorp heen te barsten.
RMN is de nieuwe film van Cristian Mungiu, maker van 4 Maanden, 3 Weken, 2 Dagen waarvoor hij de Gouden Palm ontving.

Plus que Jamais: over liefde, loslaten en de vrijheid om keuzes te maken

De 33-jarige Hélène (Vicky Krieps, bekend van Phantom Thread en Corsage) leeft al jaren gelukkig met Mathieu (Tim Roth) in Bordeaux. Hun band wordt op de proef gesteld sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte. Terwijl zij zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Als Hélène stuit op een Noorse blogger die ernstig ziek is en zijn situatie met humor beschrijft, reist ze in een opwelling naar hem toe om met zichzelf en haar lot in het reine te komen.
Een intiem en ontroerend verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken.

Alphaville: Godards ambitieuze science fiction klassieker

Deze week Concordia’s Godard-retrospectief: de reis naar het mysterieuze Alphaville. De film is een ambitieuze samensmelting van sciencefiction, pulproman personages en poëtisch surrealisme, één van de minst conventionele films uit het oeuvre van de onlangs overleden Jean-Luc Godard.

Afbeelding
Julika Marijn: In de schaduw van Rembrandt 27 jan, 10:27
Afbeelding
Hans: 'Je hoeft niets en mag alles!' 26 jan, 14:47
Afbeelding
Afzien onderweg naar de elf steden 26 jan, 14:34
Afbeelding
Drie dichters genomineerd om stadsdichter te worden 26 jan, 13:21
Afbeelding
Zen en de ontwikkeling van duurzaam geluk 26 jan, 11:43
Afbeelding
Project de Vrije Ruimte bij De Tubanters succesvol 26 jan, 07:24
Afbeelding
Excentriek 25 jan, 15:38
Afbeelding
Newtonpark van start 25 jan, 14:28