De film Emily draait in Concordia.
De film Emily draait in Concordia.

Films Emily en Le Mépris met Brigitte Bardot in Concordia

Algemeen

Concordia heeft weer nieuwe films. Mark Drenth bespreekt ze.

Emily: over de baanbrekende schrijfster Emily Brontë

Emily Brontë (fenomenaal gespeeld door Emma Mackey) past niet in het keurslijf dat haar familie en de burgerij van Yorkshire haar opleggen. Zij is een rebel en een buitenbeentje. Als ze onverwacht de liefde ontdekt, versterkt dit niet alleen haar passie, maar ook haar drang naar vrijheid. Aangemoedigd door haar broer Branwell (Fionn Whitehead) kiest Emily haar eigen weg en vindt de inspiratie voor een tijdloos meesterwerk: Wuthering Heights.

Emily is het fraaie regiedebuut van actrice Frances O’Connor, die met haar film aantoont dat Emily haar tijd ver vooruit was. Emma Mackey (Sex Education, Death on the Nile) schittert in de hoofdrol.

Guillermo Del Toro’s Pinocchio: het klassieke sprookje door de maker van The Shape of Water

Oscarwinnend filmmaker Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth, The Shape of Water) geeft zijn kijk op het klassieke verhaal van Carlo Collodi over de houten marionet die op magische wijze tot leven wordt gewekt om de rouwende houtsnijder Gepetto troost te bieden. De prachtig gemaakte stop-motion musical volgt de avonturen van Pinocchio tijdens diens zoektocht naar zijn plek in de wereld. Met stemmen van Ewan McGregor, Cate Blanchett, Christoph Waltz en Tilda Swinton.

Koolhovens Keuze: filmcollege over superhelden

Maandag 28 november komt filmregisseur Martin Koolhoven naar Concordia voor een filmcollege met superhelden als thema en de film Unbreakable als hoofdfilm. Koolhoven: “De superheldenfilm domineert al anderhalf decennium Hollywood, tot groot verdriet van veel filmmakers. Je zou zeggen dat het een volledig nieuw fenomeen is, maar de superheld loopt al zo’n honderd jaar rond in het Amerikaanse culturele landschap. Vijf jaar voordat Christopher Nolan het superheldengenre met Batman Returns nieuw leven inblies en het tijdperk begon waar we nu nog in zitten, maakte M. Night Shyamalan (The Sixth Sense) al Unbreakable, die een compleet nieuwe draai aan het fenomeen gaf.”

Le Mépris: Brigitte Bardot en Michel Piccoli in Godards klassieker over tragische liefde

Concordia eert filmmaker Jean-Luc Godard elke week een van zijn belangrijkste films. Deze week Le Mépris. Michel Piccoli speelt een scenarioschrijver die verscheurd wordt tussen de eisen van een Europese regisseur (Fritz Lang), een Amerikaanse producer (Jack Palance) en zijn gedesillusioneerde vrouw Camille (Brigitte Bardot).

!
Afbeelding
Ten Tusscher ATB Tocht heeft twee afstanden 30 nov, 13:14
Afbeelding
De Kop 30 nov, 10:03
Afbeelding
Films Plus que Jamais en Bones and All draaien in Concordia 29 nov, 20:16
Afbeelding
JPT is blij met het Pietvanentoernooi 29 nov, 15:18
Afbeelding
Culinair genieten op 70 meter: spaaractie van Jumbo De Melkhal 29 nov, 14:55
Afbeelding
Stichting 55+ houdt een succesvolle open dag 29 nov, 14:53
Afbeelding
FC Twente Vrouwen zet Ajax opzij 29 nov, 14:16
Afbeelding
Milo 29 nov, 13:59