Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Manfredje

Algemeen

Er werd gezegd dat Pruppertje in Oranje moest, maar dat moet nog maar even wachten na zijn eigen goal tegen Heerenveen, al kon hij er weinig aan doen. Maar wat zijn het ongekende tijden voor onze efcee zeg. Vier keer op rij gewonnen! Het moet niet gekker worden.
Wie ook gewonnen heeft is Vogido 4. Ik moet het gewoon even melden. Barbaros 2 werd verslagen met 3-2. Thijs en Jan Willem (2) maakten de doelpunten.
Komende zaterdag wacht de zware uitwedstrijd tegen PW 4. In vroegere tijden was dat een onmogelijke missie geweest voor Vogido 4, want bij PW 4 stonden toen wereldvoetballers op het veld als Gerard, Harrie, Henk, Ben, Jelle, Michel, Frank, Hennie, George, Frans, Kees, Eit, Heinz, Alfred, Joop en Wouter plus een goede keeper van Het Bolwerk én ondergetekende. Andere tijden!

In de rust van onze efcee tegen AZ ook andere tijden: de warming up van Manfred Ugalde. Om spierpijn van te krijgen. De assistent trainer laat ‘m allerlei loopoefeningen doen waar Marti ten Kate jaloers op zou zijn. Manfredje moet blijven lopen, heen en weer, van de bal naar de assistent en weer terug, huppeltje zus, knieheffinkje zo. De bal ligt dichtbij op het gras, maar geen voet die ‘m raakt.

Dan toch de bal. Manfredje moet de benen wijd doen en de bal er tussendoor rollen met zijn handen, linksom, rechtsom. En dat was het. Tijd voor korte sprintjes! En de bal? Die wordt meegepikt door een andere wisselspeler.
Zonder een bal geraakt te hebben meldt Manfredje zich bij de dug-out. Assistent 2 heeft een boekwerk met aanwijzingen en assistent 3 komt ook nog even wat zeggen. Assistent 1 neemt ‘m weer mee het veld op. Wel met sprintjes vanaf de zijlijn! Maar dan, de bal! Manfredje wil even lekker de bal heen en weer tikken, maar assistent 1 vindt dat hij moet lopen en past de bal steeds op een plek waar Manfredje niet staat. Tot slot schiet Manfredje de bal één keer richting het lege doel bij Vak P. Hoog over!

En toch wordt het een wereldvoetballer!

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet (Passie In Elke Tekst), Bestel zijn boek Kollum via assink@home.nl.

Column Hans Assink

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 17 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 19 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd 24 apr, 16:45
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20