De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.
De hardlopers in Hengelo zijn begonnen aan hun wedstrijd. Foto: Coen Schilderman.

Veel animo voor halve marathon

Sport

De animo voor de regionale halve marathons is groot. Aan het evenement in Hengelo deden vorige week ruim 1.600 deelnemers mee. Komende zondag is er opnieuw een grote wedstrijd. De marathon van Enschede staat op de rol. Ook hier is de animo groot. De halve marathon is al uitverkocht. 

Enschede/Hengelo - Voor de regionale hardloopliefhebbers staan er momenteel mooie wedstrijden op het programma. De halve marathon van Hengelo was een week geleden. Enkele kilometers verderop in Enschede wordt zondag 21 april een groot hardloopevenement gehouden. De Enschede Marathon staat op de rol. Aanmelden voor de halve marathon kan niet meer. Het maximumaantal inschrijvingen is bereikt. De organisatie in Enschede spreekt van een recordaantal inschrijvingen. “De halve marathon is zelfs uitverkocht. Voor de andere afstanden stromen de inschrijvingen ook nog steeds binnen”, zegt directeur Sandra Melief van de Enschede Marathon. “Daar zijn we natuurlijk superblij mee.” In Hengelo kijkt de organisatie intussen terug op een geslaagde halve marathon van Hengelo. Het was een jubileumeditie. In Hengelo stond dit hardloopevenement voor de vijftigste keer op het programma. “We hebben ruim 1.600 lopers aan de start gehad. Voor ons als organisatie was deze vijftigste editie met zoveel lopers een groot succes”, laat Joyce Landman namens atletiekvereniging MPM Hengelo weten. Er waren meer afstanden in Hengelo. Vele honderden hardloopliefhebbers stonden onder het startdoek in het FBK-stadion. Ook waren er korte afstanden voor kinderen.

In de halve marathon voor vrouwen was er een overwinning voor een Hengelose. Mariama Yallow zegevierde. De hardloopster uit Hengelo finishte in 1.26.34 minuten. Ingrid Prigge uit Borne werd tweede in 1.29.20. Bij de mannen was Gert-Jan Wassink uit Apeldoorn het snelst. Hij kwam over de eindstreep in 1.10.44 uur. Leon Sanderman uit Rijssen werd tweede in 1.12.50 uur. Kortere afstanden waren er ook. De loop over vijf kilometer bij de mannen werd gewonnen door Niels te Pas uit Enschede in 15.55 minuten. Bastiaan Roelofs uit Hengelo werd tweede in 16.00 minuten. Oldenzaler Gijs Boerrigter won de tien kilometer in 33.21. Lisa Bielevelt uit Haaksbergen was de eerste vrouw: 38.39 minuten. Op de vijftien kilometer was er winst voor Martijn Oonk uit Enschede in 52.36 minuten en Dione Scheuten uit Oldenzaal in 1.02.51 uur. Alle andere uitslagen staan op www.halvevanhengelo.nl. Na Hengelo is het vizier voor menigeen gericht op Enschede. Daar staan ook talrijke internationale toplopers aan de start. De organisatie in Enschede heeft overigens ook een grensoverschrijdend initiatief op poten gezet. Dat gebeurt in samenwerking met de organisatie van de marathon in Münster. Er is een Enschede Münster Combi Marathon. Hardlopers kunnen zich inschrijven voor beide marathons. Daarvan wordt een eindklassement opgemaakt. De marathon in Münster is op zondag 8 september.

Tetem maakt werk van het Maker Festival Twente.
Tetem maakt werk van Maker Festival 28 apr, 15:08
Christian Pielich. (Foto: Bodine Jeske)
Christian Pielich met cabaretshow NU in Vestzak 28 apr, 09:24
Afbeelding
Enschede viert Koningsdag 2024 FOTO'S 27 apr, 18:55
Afbeelding
Koningsdag in Lonneker FOTO'S 27 apr, 16:59
Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32
Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 26 apr, 18:09