<p>De UrbanCityRun053 is een bijzondere loop. (Foto: Reza Jalilpour)</p>

De UrbanCityRun053 is een bijzondere loop. (Foto: Reza Jalilpour)

(Foto: )

Enschede Marathon omarmt Münster

De Enschede Marathon voert een combiklassement in samen met de Volksbank Münster Marathon. Er zijn kortingen en extra prijzen voor de lopers. 

Enschede - De inschrijving voor de combinatie van de marathons in Enschede en in Münster is geopend. Het betreft de editie 2021/2022. “Onder de noemer ‘EUREGIO-kampioenschap’ strijd je voor het grensoverschrijdende klassement. Het combi eindklassement wordt opgemaakt na afloop van de Enschede Marathon die op zondag 24 april 2022 gehouden wordt. De Volksbank Münster Marathon vindt plaats op zondag 12 september 2021. Een gecombineerde uitslag dus met een eigen prijzenschema. Tevens ontvang je, als je aan beide marathons meedoet, een aantrekkelijke korting op het inschrijftarief’’, aldus Enschede Marathon.

Voor de top drie bij de dames en de heren van het grensoverschrijdende klassement liggen er prijzen klaar van respectievelijk 500, 300 en 200 euro. Onder alle combi-lopers wordt ook een verloting gehouden waarbij diverse leuke prijzen te winnen zijn.

Deelname aan het combi-klassement kost 80 euro. Inschrijven is mogelijk via de website van Volksbank-Münster-Marathon. 

UrbanCityRun053

De UrbanCityRun053 is een initiatief van Sportaal, maar wordt een onderdeel van Enschede Marathon. “Zo kunnen we je ook op andere momenten in het jaar een sportieve en gezellige dag aanbieden’’, stelt Marathon Enschede. “Net als in 2019 kunnen er ook dit jaar weer 1000 deelnemers meedoen.’’

De UrbanCityRun053 is een hardloopevenement met een grote funfactor. “Er is geen tijdwaarneming, geen eerste plek, maar je krijgt de kans om Enschede op een compleet nieuwe manier te ontdekken. Geen afgesloten rechte wegen, maar een verkenningsloop van 5 of 7,5 kilometer door en langs leuke straatjes, gebouwen en theaters van Enschede. Langs het parcours en in de gebouwen beleef je bijzondere momenten die je enkel als deelnemer kan ervaren. Onderweg heb je de tijd om selfies te maken van deze unieke belevenis en deze met je vrienden te delen. Na de finish is er volop gelegenheid om samen gezellig wat te eten, drinken en je ervaringen te delen.’’

De UrbanCityRun053 is op zondag 19 september. “We starten om 10.00 uur bij de Performance Factory.’’

Clinics vanaf 4 september

Al meer dan 25 jaar zijn de clinics van de Enschede Marathon een begrip in Twente. “Het is en blijft dan ook een ijzersterke combinatie: de sportieve uitdaging van de 10 kilometer, de halve marathon of de hele marathon, en een gezamenlijke voorbereiding onder leiding van ervaren trainers en topatleten zoals Ingrid Prigge en Marti ten Kate. Wat zijn de voordelen van de clinics? Deelnemers weten zeker dat ze op zondag 24 april 2022 superfit en optimaal getraind aan de start staan van de Enschede Marathon. Ze hebben zich niet alleen sportief voorbereid, maar ook tal van bruikbare en praktische adviezen gekregen van ervaren trainers, experts én toplopers. Bovendien kennen de clinics een sterke sociale component, want wat is er prettiger dan op je eigen niveau met andere lopers te kunnen trainen in een mooie omgeving? Op 4 september staat de eerste clinic gepland. Kijk voor alle data en inschrijven op: Enschede Marathon Clinics. Op 12 september openen we onze inschrijvingen voor alle afstanden van de Enschede Marathon’’, aldus het marathonbureau.

van de redactie

De cinics zijn al jaren een begrip in Enschede en omstreken

Meer berichten