Foto: ROBERT HOETINK

Singel

Allereerst de complimenten aan de voetballers van Eilermark 3. Die zijn na één wedstrijd in de beker in een poule van vier al zeker van de volgende ronde!
Uiteraard riekt dat naar matchfixing, want het is een poule van vier en Eilermark 3 heeft alleen nog maar van Vogido 4 gewonnen, dus dan kan het gewoon nog niet beslist zijn.

Maar ja, het zijn nu eenmaal rare tijden. Je zou denken van die jongens van de voetbalclub zijn blij dat ze eindelijk weer ’s een potje kunnen voetballen, maar dan blijkt dat Sparta 8 en Phenix 2, ook ingedeeld in de poule van Eilermark 3 en Vogido 4, zich uit het bekertoernooi hebben teruggetrokken!
En dat is verdomd jammer voor de voetballers van Vogido 4, want die zijn nu direct uitgeschakeld en nog erger: ze lopen tweemaal een derde helft mis! Slecht voor de economie!

De kroegen dicht om 24.00 uur is ook slecht voor de economie, zou die Rutte dat wel weten? En als je drie dagen lang in Zandvoort 70.000 mensen ziet rondlopen, kan ik maar één woord vinden voor de sluiting van de cafés om middernacht: bezopen.
Maar goed, de avond vóór Max kreeg ik de vraag of ik nog meedoe aan de Singellloop. En ik was in vorm op dat moment. Wel op het terras, maar ach, de koolhydraten werden stevig binnen geslagen. Ik zou er wel twee keer de Singelloop op kunnen doen, maar dan wel met een aantal pitstops voor een setje nieuwe schoenen of nog beter nieuwe benen. Zeg maar de Red Bull tactiek van Max.

Want de laatste tijd ben ik niet vooruit te branden bij het hardlopen. De leeftijd van ‘al jaren 46’ is kennelijk geweest en corona en die prikken hebben me zeker niet geholpen. Maar toch. Maandag op het eind van de middag liep ik zowaar twee keer de singel!
Echt!

De Varviksingel én de Hogelandsingel.

Hans Assink schrijft al jaren, om precies te zijn sinds 2007, via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. Zijn boek Kollum is nog verkrijgbaar. Bestellen kan via assink@home.nl.  Bij goed weer bezorging aan huis!

Column Hans Assink

Meer berichten