Glanerbrug heeft er woningen bij.
Glanerbrug heeft er woningen bij. Foto:

Huurders blij met sleutels nieuwbouw Glanerbrug

Nieuws

Eind vorig jaar was er nog een braakliggend terrein. Deze week kregen 20 nieuwe huurders van woningcorporatie De Woonplaats de sleutels van hun nieuwe woning. Aan de Monarchvlinder en Kolibrievlinder bouwde Koopmans Bouwgroep in hoog tempo sociale huurwoningen. Dit Hemelvaartsweekend kan voor alle bewoners het klussen beginnen.

Glanerbrug - De woningen waren grotendeels geprefabriceerd, waarna de casco’s op het bouwterrein verder werden afgemonteerd. De toekomstige huurders waren vroegtijdig bekend en konden daardoor hun eigen keuzes maken voor keuken, toilet en badkamer. Ook konden ze tijdens de bouw twee keer een kijkje nemen en kregen ze uitleg over de duurzame installaties. Zo waren ze van begin tot eind betrokken bij het bouwproces én hebben ze al kennisgemaakt met hun buren, zo meldt De Woonplaats.

De 20 woningen sluiten qua architectuur aan bij de overige woningen in de zogenoemde ‘vlinderbuurt’. Er zijn 6 woningen aan de kopse kanten gebouwd met 3 slaapkamers, met daartussen een rij van 14 eengezinswoningen met 2 slaapkamers. Met zonnepanelen, warmtepompen en hoogwaardige isolatie zijn ze zeer duurzaam. Niet alleen de woningen zelf zijn duurzaam, ook wordt er gekeken naar een groene inrichting om de woningen, aldus De Woonplaats. Er wordt een wadi aangelegd aan de zijde van de busbaan. Zo ontstaat voor de woningen een groene strook. Daarnaast wordt er ook gezorgd voor een groene tuinafscheiding. Dit zijn niet zomaar de standaard tuinschermen, ze zijn circulair. Ze zijn gemaakt van reststromen hout door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De Woonplaats stimuleert bewoners om hun tuin zo groen mogelijk in te richten. Zo ontstaat er in het nieuwe buurtje niet alleen een groene, maar vooral ook fijne leefomgeving. De belangstelling voor dit nieuwbouwproject was enorm, zo meldt De Woonplaats. Dat geeft aan hoeveel vraag er op dit moment is naar sociale huurwoningen. Daarom blijft De Woonplaats zich inzetten voor het bouwen van nieuwe en duurzame woningen. Bijvoorbeeld binnen het project ‘versneld bouwen’ waar Koopmans Bouwgroep ook één van de partners is. Op vier locaties in Enschede realiseerde De Woonplaats bijna 200 woningen in twee jaar tijd. Aan de Ekersdijk, op een paar honderd meter afstand van de Monarchvlinder en Kolibrievlinder, zijn 53 woningen gebouwd. Met een totaal van 73 nieuwe woningen is dat een mooie boost voor de voorraad sociale huurwoningen in Glanerbrug.

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52