foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com
foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

De mening van Enschede: Verkiezingen

Algemeen

Ook nieuwsgierig naar hoe Enschede denkt over bepaalde zaken? André le Loux en Evert den Boef ook! Zij dagen u uit om over onderwerpen na te denken en uw mening te geven. De reacties worden in de volgende Huis aan Huis Enschede gedeeld. Stuur uw reactie van maximaal 200 woorden (onder vermelding van naam) naar demeningvanenschede@dwfmedia.nl voor dinsdag. De redactie behoudt zich het recht voor om reacties niet te publiceren.

In aanloop naar de verkiezingen voor de Tweede Kamer werd er al weken voor 22 november in de media veel aandacht aan deze verkiezingen besteed. En uit de bijna dagelijkse peilingen bleek dat het zeer spannend zou worden welke partij de grootste zou worden. Daar doken de media vervolgens weer op, met als gevolg dat kleine partijen niet eens de kans kregen om hun zegje te doen. 

Er kwam een strijd op gang tussen NSC, VVD en PvdA/GroenLinks die tot op het laatste moment spannend leek te worden. De BBB die het bij de Eerste Kamerverkiezing zo goed had gedaan dreigde volledig onder te sneeuwen. Maar als zo vaak, drie honden vechten om een been en de PVV kwam als grote winnaar uit de bus. Met een onverwacht groot aantal zetels.

De volgende dagen in de diverse media de analyses en in enkele gevallen de krokodillentranen. En de vraag: “Wat is er misgegaan?” Een heel merkwaardige vraag. Er is niets misgegaan, de verkiezingen zijn voor zover bekend goed verlopen. En de kiezer heeft het laatste woord. En dit keer, de uitslag spreekt voor zich. 

In de media ging wel het een en ander mis en dat moeten zij zich aantrekken. Het eenzijdig informeren van burgers wordt niet meer geaccepteerd, daar kijkt men doorheen. De wijze waarop Caroline van der Plas bij BNNVARA de reportage over de asielzoekers in Budel neersabelde was treffend.

De kiezer heeft gesproken, het laatste kabinet Rutte had er nooit moeten komen, en heeft niets waargemaakt van wat werd beloofd. Het gevolg voor de coalitiepartijen is desastreus, bijna een halvering van hun aantal zetels. Maar hoe nu verder? Ja, daar vraagt u ons wat? Wie wil met wie, waarom wel, waarom niet? 

Wij denken dat de verantwoordelijke personen met elkaar om de tafel moeten gaan zitten en iedereen zal water bij de wijn moeten doen. De opstelling die de VVD al een dag na de verkiezingen innam, kan niet op veel sympathie rekenen. Remkes probeerde bij WNL op zondag de opstelling te verdedigen, Jan Hein Donner kan de opstelling van de VVD helemaal niet waarderen. En ook de VVD kiezer vindt in overgrote meerderheid dat VVD met de PVV moet samenwerken. U stemt toch op een partij waarvan u hoopt dat ze probeert zaken aan te pakken en niet bij voorbaat aan de zijlijn gaat staan? En als de VVD niet wil, wat denkt u van de combinatie PVV-NSC-BBB-PvdA/GroenLinks. Ja de verschillen zijn groot en er zullen compromissen moeten worden gesloten, maar waar gaat het om?

De lokale politiek is anders en heeft een andere problematiek, maar in Enschede werken VVD en PvdA toch ook goed samen! Het gaat toch om een goed bestuur dat de problemen aanpakt? Of gaat het een dag na de verkiezingen weer om een hun eigen baantje en doet de burger er niet meer toe?

Wat is uw analyse van de verkiezingen? Graag uw reactie, wij verwachten er vele!

Reacties Omroepland

Een lokale omroep moet blijven en lokale reportages brengen! Vind het mooi en belangrijk! Jongeren kijken bijna niet want die kijken meestal op hun iPhone! De doelgroep zijn de 50plussers! Kijk ook graag TV Oost! Het lokale nieuws!
Ans Heemskerk

Ans Heemskerk, helemaal mee eens.
Ronald van Dorland

Wilders wil de hele NPO opheffen. Allemaal in lijn met wat de geschiedenis leert als dit soort types verkiezingen winnen (zie de conservatieven in Polen en Orban). Hij wil ook de rechterlijke macht zuiveren en door politici laten benoemen. Ook dat kennen we van mensen met dezelfde ideeën. Inclusief meer dan 100 jaar geleden. Hoewel ook ik voor een grote schoonmaak bij de NPO op een aantal onderdelen ben. Mbt ‘gemiddeld kijken’. Dat zegt niet zo veel. Ik ken veel mensen die niet of nauwelijks meer kijken. Daarom ben ik ook voor een NPO on-demand. Alleen betalen waar je naar kijkt en luistert. Wat een bagger: praatprogramma’s, spelletjes en reality tv. Op een aantal uitzonderingen na.
Tony de Bree

Tja wat brengt dat voor profijt, we zijn misschien wel een hoop ellende kwijt?
Jos en Herta Stoevenbeld

Veel mensen verdiepen zich niet in dingen en houden het oppervlakkig, voor ie wel meer willen weten zijn er wel bronnen die ze zelf kunnen aanboren.
Henk Vogelzang

De Sint Josephkerk.
Renovatie kerkdeuren Sint Josephkerk 2 mrt, 14:42
Glanerbrug heeft een Euregio adviesdag.
Euregio adviesdag 2 mrt, 12:27
Afbeelding
Fiona Weide heeft cursus tekenen in de Zessprong 2 mrt, 08:49
Orrsing Schoenmode heeft nu ook schoenen van het merk Footnotes.
Ontdek het merk Footnotes bij Orrsing Schoenmode 1 mrt, 15:44
Op Afroep in actie tijdens de WAK. (Foto: Geert Foekens)
De WAK zoekt nieuwe vrijwilligers 1 mrt, 11:28
Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe. (Foto: RTV Oost).
Bijpraten over het amateurvoetbal 1 mrt, 10:02
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Torben Aalbers werkt mee aan de zonneauto van Brunel.
Enschedeër Torben Aalbers dit jaar actief in Brunel Solar Team 29 feb, 15:50