Afbeelding

Feestje voor alle vrijwilligers in Enschede in Twentsche Foodhal

Human Interest

ENSCHEDE - Onder het genot van een hapje en een drankje andere mensen ontmoeten met muziek, een prijsuitreiking en nog meer leuke activiteiten. Klinkt goed, toch?! De Enschedese Vrijwilligersdag 2024 op vrijdag 7 juni 2024 wordt een groot feest. 

Sonja Mückenheim, Projectleider Vrijwillige Inzet bij M-Pact. “Vorig jaar konden we na de covidcrisis eindelijk een gezellige dag in wijkcentrum Prismare organiseren. Dat was een succes. Er wilden zelfs zo veel vrijwilligers komen dat we een wachtlijst hadden. Dat was natuurlijk niet leuk. Daarom is de Enschedese Vrijwilligersdag 2024 in de Twentsche Foodhal. Zodat we een groter feest kunnen vieren met nog meer vrijwilligers!” 

Programma 

Op 7 juni draait het om de vrijwilligers. Daarom organiseert M-Pact mede namens de gemeente Enschede van 13.00 tot 17.00 uur een gezellige middag bij de Twentsche Foodhal. Met uiteraard de feestelijke bekendmaking van de winnaars van Enschedese vrijwilligersprijs 2024. Houd voor meer informatie de sociale media en website van M-Pact in de gaten! 

Enschedese Vrijwilligersprijs

Sinds 2019 reiken M-Pact en de gemeente Enschede jaarlijks de Enschedese Vrijwilligersprijzen uit. Dit jaar zijn tien organisaties genomineerd. Van 4 april tot en met 4 mei kon iedereen in Enschede stemmen op zijn/haar favoriet. Sonja: “We hebben bijna 2000 stemmen ontvangen! Op 7 juni zetten we natuurlijk alle genomineerden in het zonnetje. Wethouder Niels van den Berg zal daarna de vrijwilligersprijzen aan de winnaars uitreiken.”

Vrijwilligers bedankt!

In Enschede zetten honderden mensen zich dagelijks belangeloos in voor een ander. Ze steken hun tijd in het helpen van anderen. Ze zijn actief bij hun sportvereniging. Ze helpen bij maatschappelijke organisaties. “Ze zorgen voor hun zieke partner of familielid. Of ze kijken om naar hun eenzame buurvrouw. En ga zo maar door!”, vertelt Jorgos Even, PR & Communicatie bij M-Pact. Sonja vult aan: “Ze geven de ander aandacht en ze zetten zich in voor een vitale en gelukkig stad. Dat is geweldig. Als ambassadeurs voor vrijwilligerswerk zijn we dankbaar en blij met zoveel vrijwilligers. Daarom willen wij als M-Pact alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken. Op 7 juni krijgen zij even alle aandacht!”

Van harte welkom

Alle vrijwilligers die zich inzetten voor een ander en/of voor onze stad Enschede zijn van harte welkom! Deelname is gratis, aanmelden is wel verplicht in verband met de catering. Aanmelden kan heel eenvoudig via de website www.m-pact.nl.

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52