De harten van M-Pact zullen op 7 juni alle vrijwilligers hartelijk ontvangen.
De harten van M-Pact zullen op 7 juni alle vrijwilligers hartelijk ontvangen. Foto:

Feestje voor vrijwilligers in Enschede

Algemeen

De tweede Enschedese Vrijwilligersdag is op 7 juni 2023. “We gaan er een feestje van maken!”, vertelt Sonja Mückenheim, Projectleider Vrijwillige Inzet bij M-Pact.

ENSCHEDE - “Als M-Pact wilden we al langer een speciale dag voor de vele vrijwilligers in Enschede organiseren”, aldus Sonja. “Door de covidcrisis kon dat de afgelopen jaren niet. Vorig jaar was, met wat beperkingen, eindelijk de eerste Enschedese Vrijwilligersdag. Dat was een groot succes. Dus pakken we dit jaar groot uit met een inspirerend theaterprogramma, een lunch en nog veel meer.” 


Vrijwilligers bedankt!

Sonja: “In Enschede zetten honderden vrijwilligers zich dagelijks belangeloos in voor een ander. Ze steken hun tijd in het helpen van andere mensen, hun sportvereniging, maatschappelijke organisaties et cetera. Ze geven de ander aandacht. Dat is geweldig. Als ambassadeurs voor vrijwilligerswerk zijn we dankbaar en blij met zoveel vrijwilligers. Daarom willen wij als M-Pact alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken. Op 7 juni krijgen zij even alle aandacht!”


Enschedese Vrijwilligersprijs

Sinds 2019 reiken M-Pact en de gemeente Enschede jaarlijks de Enschedese Vrijwilligersprijzen uit. Sonja: “Op die manier zetten we bijzondere organisaties en hun vrijwilligers extra in het zonnetje. En het werkt. Dit jaar hebben we 15 genomineerden! Alleen dat geeft al aan hoe belangrijk vrijwilligerswerk is. En er is massaal gestemd!” Op 7 juni worden alle genomineerden in het zonnetje gezet. Wethouder Niels van den Berg zal de vrijwilligersprijzen aan de winnaars uitreiken.


Programma

Op 7 juni draait het om de vrijwilligers. Daarom organiseert M-Pact samen met gemeente Enschede van 9.30 tot 14.00 uur een bijeenkomst in wijkcentrum Prismare. Op het programma staan ontvangst met koffie/thee en wat lekkers, een inspirerend theaterprogramma “Hoe dan?” door Ferenc van Damme, een heerlijke zomerse lunch geserveerd door vrijwilligers van Kooksoos Het Stroink en DoeMeeHuis Stroinkslanden en de uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijzen 2023 door wethouder Niels van den Berg.

Alle vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente Enschede zijn van harte welkom! Deelname is gratis! Aanmelden is wel verplicht. Aanmelden kan via de website www.m-pact.nl of door een e-mail te sturen naar Sonja Mückenheim via sonja.muckenheim@m-pact.nl. Vermeld in de e-mail uw naam en waar u vrijwilligerswerk doet. Organisaties kunnen hun vrijwilligers ook aanmelden via bovenstaand e-mailadres. Sonja: “Graag tot ziens op 7 juni! Laat je verrassen en verwennen. Vrijwilligers zijn onmisbaar!”

‘Zien we jullie op 7 juni bij wijkcentrum Prismare?’

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52