60-plussers vertellen hun verhaal over vrijwilligerswerk.
60-plussers vertellen hun verhaal over vrijwilligerswerk. Foto:

‘Enschedese vrijwilligers in beeld’

Algemeen

“Wist je dat ook veel mensen van 60 jaar en ouder vrijwilligerswerk doen?” vraagt Merel van der Toorn van M-Pact? “Daar zijn we heel blij mee. Daarom hebben we de expositie ‘Enschedese Vrijwilligers in beeld’ gemaakt om andere mensen te inspireren!”

ENSCHEDE - De expositie ‘Enschedese Vrijwilligers in beeld’ bestaat uit acht fotoportretten en verhalen van actieve 60-plussers. Merel, coördinator vrijwillige inzet bij M-Pact: “Als M-Pact proberen we zoveel mogelijk mensen te inspireren om vrijwilligerswerk te doen. Maar wie kan beter vertellen waarom je vrijwilligerswerk zou doen dan de vrijwilligers zelf?! Daarom hebben we de afgelopen maanden gesproken met een aantal vrijwilligers. En ze op de foto gezet tijdens hun vrijwilligerswerk. Het plezier spat gewoon van de foto’s!”

De expositie zal komend jaar op verschillende plekken tentoongesteld worden. M-Pact zet vrijwilligers door de expositie in het zonnetje om waardering voor hun werk en voor dat van alle anderen te laten zien. Daarnaast wil M-Pact door de expositie andere 60-plussers enthousiast maken om ook vrijwilligerswerk te gaan doen. 

Of zoals Ruud Hoemakers, één van de geportretteerde vrijwilligers zegt: “Je hoeft echt niet direct na je pensioen weer aan het werk. Rondreizen met een camper is ook prima. Maar zorg dat je een plan hebt voor als je weer terugkomt. Wees nieuwsgierig en doe mee! Zeker na je pensioen, want je verliest dan je collega’s. Maar dat netwerk van mensen en contacten heb je ook na je pensioen nog steeds nodig. Juist ook om eenzaamheid tegen te gaan. Praat eens met mensen en zoek uit wat je echt leuk vindt om te doen. Zou je het ook nog leuk vinden in de stromende regen? Ga dat dan doen!” 


Nationale Vrijwilligersdag

Op 7 december is de nationale vrijwilligersdag. Daarom wordt de expositie op donderdag 7 december 2023 feestelijk geopend. Om 10.00 uur is iedereen welkom in de Centrale Bibliotheek aan de Pijpenstraat 15 in Enschede. Tijdens deze feestelijke opening zal er een welkomstwoord worden uitgesproken. Daarna zullen de vrijwilligers hun eigen portretten onthullen!

Natuurlijk is er de gelegenheid om de expositie te bewonderen en om een praatje te maken met de geportretteerde vrijwilligers. Een kop koffie/thee met iets lekkers staat voor u klaar!

Expositie ‘Enschedese vrijwilligers in beeld’ is van 7 december 2023 dagelijks te zien in de Centrale Bibliotheek Enschede. Kijk voor meer informatie op www.m-pact.nl

De Sint Josephkerk.
Renovatie kerkdeuren Sint Josephkerk 2 mrt, 14:42
Glanerbrug heeft een Euregio adviesdag.
Euregio adviesdag 2 mrt, 12:27
Afbeelding
Fiona Weide heeft cursus tekenen in de Zessprong 2 mrt, 08:49
Orrsing Schoenmode heeft nu ook schoenen van het merk Footnotes.
Ontdek het merk Footnotes bij Orrsing Schoenmode 1 mrt, 15:44
Op Afroep in actie tijdens de WAK. (Foto: Geert Foekens)
De WAK zoekt nieuwe vrijwilligers 1 mrt, 11:28
Rick Ardesch, Bert van Losser, Gerard Bos en Paul Krabbe. (Foto: RTV Oost).
Bijpraten over het amateurvoetbal 1 mrt, 10:02
Afbeelding
Geniet van de Special TV Muziekshow op TV Oost 1 mrt, 09:54
Torben Aalbers werkt mee aan de zonneauto van Brunel.
Enschedeër Torben Aalbers dit jaar actief in Brunel Solar Team 29 feb, 15:50