De Enschedese Vrijwilligersdag 2024 wordt gehouden in de Twentsche Foodhal (Foto: Twentsche Foodhal).
De Enschedese Vrijwilligersdag 2024 wordt gehouden in de Twentsche Foodhal (Foto: Twentsche Foodhal). Foto:

Nieuwe locatie voor Vrijwilligersdag

Human Interest

De derde Enschedese Vrijwilligersdag is op vrijdag 7 juni 2024. Een dag om alle vrijwilligers, mantelzorgers, mantelzorgondersteuners en actieve inwoners extra in het zonnetje te zetten! Om ze te bedanken voor hun inzet, hun zorg, hun tijd en hun enthousiasme. 

ENSCHEDE - Sonja Mückenheim, Projectleider Vrijwillige Inzet bij M-Pact: “In Enschede zetten honderden vrijwilligers zich dagelijks belangeloos in voor een ander. Ze steken hun tijd in het helpen van andere mensen, hun sportvereniging, maatschappelijke organisaties et cetera. Ze geven de ander aandacht. Dat is geweldig. Als ambassadeurs voor vrijwilligerswerk zijn we dankbaar en blij met zoveel vrijwilligers. Daarom willen wij als M-Pact samen met gemeente Enschede alle vrijwilligers heel hartelijk bedanken. Op 7 juni krijgen de vrijwilligers even alle aandacht!”

De afgelopen jaren was de Enschedese Vrijwilligersdag in wijkcentrum Prismare. “Dat was heel gezellig!”, vertelt Jorgos Even, PR & Communicatie bij M-Pact. “Dit jaar willen we er een nog groter feest van maken. Daarom hebben we een andere locatie gekozen. De Enschedese Vrijwilligersdag 2024 is in de Twentsche Foodhal!” 

Ook het programma van de Enschedese Vrijwilligersdag is vernieuwd. Sonja: “Maar wat we gaan doen, blijft nog even een verrassing!” “Als organisatiecomité zijn we nog druk bezig om de laatste dingen te regelen”, vult Jorgos aan. “De komende tijd zullen we via deze krant, onze website en onze sociale media steeds een tipje van de sluier oplichten.”

Vast onderdeel tijdens de Enschedese Vrijwilligersdag is de uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijzen. De Enschedese Vrijwilligersprijzen worden al sinds 2019 jaarlijks uitgereikt door M-Pact en de gemeente Enschede. Tot 1 maart 2024 kon iedereen in Enschede vrijwilligersorganisaties nomineren. “Hartelijk bedankt voor jullie enthousiaste verhalen”, aldus Sonja. “Goed om te lezen dat jullie blij en dankbaar zijn voor het werk van zoveel vrijwilligers. Want vrijwilligerswerk doet er toe!” Wie de genomineerden voor dit jaar zijn, wordt binnenkort bekend. Daarna mag iedereen in Enschede stemmen op hun favoriet. Kijk op www.m-pact.nl voor meer informatie.

Alle vrijwilligers die zich inzetten in de gemeente zijn van harte welkom! Deelname is gratis! Aanmelden is verplicht in verband met de catering. Aanmelden kan via www.m-pact.nl. Dus neem je medevrijwilligers, zorgzame buurvrouw en/of… mee voor een gezellige middag! Sonja: “Laat je verrassen, verwennen en geniet!”

Victoria'28 heeft een DHL pakketautomaat.
DHL pakketautomaat geplaatst bij Victoria 27 apr, 12:56
Dolf Jansen en Jitske Kramer brengen 'All Inclusive' naar het Wilminktheater.
Jitske Kramer en Dolf Jansen met 'All Inclusive' 27 apr, 10:26
Afbeelding
Drukke en gezellige Koningsnacht in de binnenstad FOTO'S 26 apr, 22:32
Jan Henk de Groot komt naar Concordia.
'Grunningse laidjes' live op Twentse bodem gezongen 26 apr, 18:09
Monofoon is bij Sonnevanck ontwikkeld.
Sonnevanck en Oyfo brengen Monofoon 26 apr, 15:43
Marco Klein Paste (Siers), Rutger van der Leeuw (Enexis), Marc Teutelink en Geert Heidekamp (infra). (Foto: Koos Mavrakis)
Park Stokhorst bijna klaar voor de toekomst 26 apr, 08:54
ERC hield een geslaagd internationaal toernooi. (Foto: Guus Blenke)
Den Haag en Voorburg winnaars toernooi ERC 25 apr, 15:07
Afbeelding
Universiteitskliniek Münster op bezoek bij MST 25 apr, 14:18