Torben Aalbers vertelt de leerlingen over zonneauto Nuna. (Foto: Brunel Solar Team).
Torben Aalbers vertelt de leerlingen over zonneauto Nuna. (Foto: Brunel Solar Team).

Torben Aalbers bezoekt het Bonhoeffer met Brunel Solar Team

Duurzaamheid

Oud-leerling Torben Aalbers heeft het Bonhoeffer College in Enschede bezocht met het Brunel Solar Team uit Delft, één van de tegenstanders van Solar Team Twente van de UT en Saxion.

Enschede - Op de donderdag voor Pasen kreeg het Bonhoeffer College bezoek van het Brunel Solar Team. Torben Aalbers, die vroeger zelf op de school zat, gaf leerlingen uitleg over het bouwen van zonneauto’s en leerde ze meer over duurzaamheid en techniek. Torben vertelt: “Hier op het Bonhoeffer College heb ik het technasium gevolgd, waar mijn passie voor techniek is ontstaan. Dat ik nu bij het Solar Team zit en die techniek in de praktijk kan toepassen vind ik erg gaaf. Om dit op mijn oude school te kunnen vertellen en de leerlingen hier hopelijk mee te kunnen inspireren is natuurlijk het allerleukst!”

Nieuwe zonneauto
Het Brunel Solar Team bestaat uit elf studenten van de TU Delft. Elk jaar ontwerpen ze een nieuwe zonneauto en nemen ze deel aan prestigieuze races zoals de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika. Torben studeert Lucht- & Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft en vervult de rol van technisch manager. Als technisch manager heeft hij het overzicht over alle projecten en beoordeelt hij met een kritische blik de nieuwe innovaties.

Tijdens het bezoek legde Torben uit hoe een zonneauto wordt gebouwd en hoe deze werkt. Hij vertelde ook over de race die ze gaan rijden in Zuid-Afrika: “Ik kijk er enorm naar uit om naar Zuid-Afrika te gaan. Tijdens de race zal ik mijn rol als Technisch Manager inruilen voor die van Race Manager. Gedurende acht dagen zullen we proberen om zoveel mogelijk kilometers af te leggen. Ik ben dan verantwoordelijk voor het zorgvuldige verloop van elk detail.”

Na de presentatie kregen de leerlingen de kans om de meegebrachte zonneauto Nuna 11S van dichtbij te bekijken. De leerlingen reageerden enthousiast op de komst van het bekende zonneraceteam, zo meldt het Bonhoeffer.

Sasol Solar Challenge
Van 13 tot 20 september zal het team van Torben deelnemen aan de Sasol Solar Challenge, die ook wel bekend staat om de meest extreme zonnerace. Acht dagen lang zal het team proberen zo veel mogelijk kilometers af te leggen van Johannesburg naar Kaapstad. Dat is ongeveer een afstand van 4000 kilometer.

Na al zeven keer wereldkampioen te zijn geworden in Australië gaat het team ook dit jaar weer alles op alles zetten om voor de vijfde keer op rij de overwinning uit Zuid-Afrika mee naar huis te nemen.

Op Koningsdag zijn er veel mensen op de been. Je voorbereiden kan een kater voorkomen.
Veilig naar een evenement 5 uur geleden
Speaking Minds slaat aan.
Vraag aan leerlingen: 'Wat heb jij nodig om lekker in je vel te zitten?' 7 uur geleden
De eerste sleutels zijn uitgedeeld.
Woningen Drienerweg en Walhofstraat opgeleverd gisteren
Taoufik Allam gaat over de streep.
Enschede Marathon een hardloopfeest 24 apr, 15:01
Bart Kuiper en Stephan Wevers.
Akkoord Saxion en Twente Safety Campus 24 apr, 14:57
Afbeelding
Drukte bij opening Albert Heijn Twekkelerveld 24 apr, 14:12
Het voormalige SLO-terrein krijgt voorbeeldtuinen.
Inspiratietuinen op voormalig SLO-terrein 24 apr, 14:00
Wout Brama heeft een cadeau voor Klaas Friskus. (Foto: Janny Friskus)
Geslaagd Sportcafé in kantine Sparta Enschede 24 apr, 12:20