Afbeelding
Foto: ROBERT HOETINK

Protest

Column

Bij deze wil deze jongen even protesteren tegen de zogenaamde studenten die de boel kort en klein slaan op de universiteit in de hoofdstad van ons land. En mijn protest gaat vreedzaam, met open vizier en zonder hoofdbedekkende kleding. Zoals het hoort.
Dat die baas van de universiteit aan tafel gaat zitten onderhandelen met lieden met bivakmutsen op is van de zotte. En wat de studenten eisen eveneens. Normaal gesproken steun ik de studenten hoe dan ook, maar wat ze nu doen is waanzin. Ik heb een donkerbruin vermoeden dat er in dit geval veel negatieve inbreng is van gespuis van andere groeperingen.
Een ander protest van mijn kant gaat richting Malmö. Waarom was er geen VAR bij het incident met Joost Klein?
Dan had Onze Fries waarschijnlijk gewoon de finale kunnen Europapaën en dan had ie gezien de ophef denk ik nog gewonnen ook. Maar goed, volgend jaar sturen we Jannes naar Zwitserland.
En Joost komt hier gewoon optreden bij Freshtival. Ik zou zeggen van allemaal wel een camera meenemen! Even tussendoor: je doet mee aan het Eurovisie Songfestival, dat bekeken wordt door miljoenen kijkers, zelfs tot in Australië, en dan word je boos als je gefilmd wordt. Precies, van de zotte. Ik zou bijna zeggen dat Joost een verleden moet hebben als voetballer van TVV, maar dat doe ik niet. Er zijn ook geen beelden van.
Verder moet ik nog even protesteren richting de VAR in de Veste. De VAR van zondag tegen Volendam kost ons sowieso een paar miljoen aan transferinkomsten want hij keurde een goal van Sem Steijn af en hij draaide een penalty van Sem Steijn terug, waardoor Sem Steijn niet vijf maar drie goals op zijn naam kreeg. Vijf of drie goals, dat scheelt nogal. De VAR is zo irritant. En de scheidsrechters gaan er alleen maar slechter van fluiten. Zelfs Onze Bas is de weg kwijt. Die geeft ineens elke week rood. En hij zingt in een of ander raar pak. Kan zo met Jannes mee naar Zwitserland. Met het vliegtuig, Non Bin Air.

Hans Assink schrijft al jaren via Tekstbureau Piet. Piet staat voor Passie In Elke Tekst. ‘Jammer dat Neil Diamond en Heino er niet bij waren in de Veste.’

Column Hans Assink

Afbeelding
Achilles telt af naar de 100 en houdt jubileumweekend 17 mei, 09:06
Peter van Roosmalen, Maarten Witteveen en Dick ten Kate bij Trafo-3. (Foto: Gerhard van Dragt)
'Heel bijzonder wat we daar doen' 16 mei, 11:53
Afbeelding
Violiste Carla Leurs speelt Brahms Vioolconcert in Muziekcentrum 16 mei, 08:56
ArtEZ Fiere.
Muziek Zondagen Lonneker van start 15 mei, 20:00
Afbeelding
Huldiging FC Twente Vrouwen 15 mei, 11:41
Afbeelding
Genieten in de Boei met de eerste boerenbuurtmaaltijd 15 mei, 08:05
Afbeelding
Lees de nieuwe Huis aan Huis Enschede waar en wanneer je maar wilt 15 mei, 08:00
Afbeelding
Protest 14 mei, 19:52