Vocalgroup Ofkoors bestaat uit acht leden.
Vocalgroup Ofkoors bestaat uit acht leden. Foto:

Ofkoors zingt uit eigen repertoire

Algemeen

Vocalgroup Ofkoors treedt op zondag 2 oktober op in de Stiftkerk te Weerselo, samen met Gilet, een drietal Enschedese muzikanten (Frank Deiman, Bert van der Veen en Marcel Le Blanc). We gaan graag deze nieuwe uitdaging aan. 

Enschede - Ofkoors zingt uit eigen repertoire onder andere arrangementen van Bert van der Veen, die zijn afgestemd op onze bezetting en koorklank. Gilet speelt hun eigen arrangementen en gaandeweg ontmoeten we elkaar.

Vocalgroup Ofkoors is een klein koor van op dit moment acht personen uit Enschede en Hengelo. Het koor bestaat al meer dan 20 jaar. Het studeert eens in de twee weken onder leiding van vocal coach Diet Gerritsen, waarbij enerzijds veel aandacht wordt besteed aan harmonische samenklank en een hoge vocale kwaliteit en anderzijds aan de expressie van de teksten, doordat zij ons leert ons in te leven in de tekst en de muziek. We zingen veelstemmige arrangementen van gevarieerde muziek: klassiek, pop, jazz, alles in close harmony. Dit alles verpakt in een verrassende presentatie.

Ons koor is door zijn kleine bezetting en eigen repertoire redelijk uniek en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de diversiteit van het huidige muzikale landschap. Doordat we klein zijn, zijn we makkelijk en flexibel inzetbaar bijvoorbeeld in een huiskamer van een verpleeghuis, maar ook op verschillende locaties en in aansluiting bij verschillende muzikanten.

Onze missie is als kleine muziekgroep een aanvulling zijn in het muzikale landschap en onze bijdrage leveren aan de muziekbeleving voor diverse groepen in een intiemere sfeer. Tweejaarlijks willen we een vernieuwend optreden verzorgen, waarin we onze muziek presenteren in samenwerking met andere muzikanten/disciplines. Daarnaast verzorgen we een paar keer per jaar kleinere optredens: op korendagen of bij humanistische vieringen in een verpleeghuis. Juist de intimiteit van een klein koor is dan onze kracht. Ook hebben we recent een muzikale bijdrage geleverd aan een verkiezingsdebat in Diepenheim. De openbare discussie van lokale partijen hebben we omgeven met onze songs met een uitstap naar de oorlog in Oekraïne. Bij het balkonfestival in Enschede hebben we in 2019 een leuk concert georganiseerd. Mein Kleiner Gruner Kaktus spettert dan van het balkon. Dat soort optredens past precies bij de intieme sfeer die we willen creëren.

Regelmatig hebben we optredens verzorgd met theatergroep Kaal uit Hengelo. Ook dan sluit het gespeelde verhaal aan op ons repertoire en uiteraard andersom. Mede omdat we een kleine groep zijn, kunnen we ons makkelijk aanpassen aan bijvoorbeeld de plek op het podium en de locatie. Bij elk optreden genieten we van de uitdaging om de muzikaliteit te behouden en te vermengen met theatrale activiteiten van onszelf en aan te sluiten bij de acteurs. We willen het koor graag uitbreiden met een sopraan, tenor en bas en verzorgen daarvoor open repetities. (www.ofkoors.nl, info@ofkoors.nl).

Afbeelding
Bent u wel woke? Anders wordt u gecanceld 31 mrt., 10:06
Afbeelding
'We kunnen veel meer laten zien' 31 mrt., 09:48
Afbeelding
Succes Budo Aykac 30 mrt., 17:43
Afbeelding
Drie Nominaties voor prijs Beste Kinderlied 30 mrt., 16:56
Afbeelding
Zoso: trendy en comfortabele mode voor de ondernemende vrouw 30 mrt., 15:43
Afbeelding
Le Roy houdt audities voor 'Scrooge' 30 mrt., 14:51
Afbeelding
Verfdiscounter viert jubileum met leuke acties 30 mrt., 13:34
Afbeelding
Distlers Totentanz in Johanneskerk Twekkelo 30 mrt., 10:53