Theatergezelschap Buitengewoon repeteert in De Buren in Boekelo.
Theatergezelschap Buitengewoon repeteert in De Buren in Boekelo. (Foto: Picasa)

Een Buitengewoon theatergezelschap

Wij zijn Theatergezelschap Buitengewoon: een ambitieus, gezellig en hecht gezelschap dat met elkaar verbonden is door muziek en theater. Ieder van ons heeft ruime ervaring als het gaat om acteren, theater maken en zang. 

Enschede - Wij kennen elkaar van theatergroep de Verstrooiers uit Enschede en hebben van daaruit een mooie vriendschap ontwikkeld. Naast het spelen bij de Verstrooiers, heeft ieder van ons zich persoonlijk ontwikkeld door middel van projecten zoals de Passiespelen, Het verzet kraakt et cetera. In 2018 kwamen we tot de conclusie dat wij vanuit deze vriendschap onze krachten wilden bundelen. Wat ons uniek maakt, is dat wij alle zes uit verschillende leeftijdsgroepen komen en elkaar juist hierdoor mooi aanvullen. Ook hebben wij allemaal onze specifieke talenten, wat in zijn totaal een heel mooi dynamisch beeld oplevert.

Het eerste jaar stond vooral in het teken van koers bepalen. Waar liggen onze talenten en welk publiek willen wij bereiken? Met hulp van de cultuurcoach hebben wij een stevige basis kunnen leggen. Daarnaast werd ons gezelschap uitgebreid met Thijs Blenke die ons ondersteunde als het gaat om het maken van een website, het beheren van social media enzovoort. Karel Kunne en Louise Zwake schreven het theaterstuk ‘Een Buitengewoon Begin’. Wij waren zo goed als klaar om de planken op te gaan, totdat corona roet in het eten gooide. 

Kleinere optredens zoals het Balkonfestival en de Open Monumentendag konden gelukkig wel doorgaan. Hier hebben wij intens van genoten. Want optreden voor publiek, daar doen wij het voor. Tijdens deze optredens lieten wij vol trots fragmenten zien uit ‘de Patmosprinses’ van Willem Wilmink. Door de onrustige periode van de afgelopen paar jaar kwamen wij tot de conclusie dat wij erg flexibel zijn en in staat zijn om snel te kunnen schakelen en maatwerk te kunnen leveren waar nodig. Momenteel zijn we aan het repeteren voor fragmenten uit ‘De Jantjes’ en staan er optredens gepland in diverse verzorgingshuizen. Deze optredens passen goed bij ons, omdat wij onze optredens graag interactief maken, met een vleugje improvisatie. Wij hebben de afgelopen periode vanuit Karels huis gerepeteerd, en worden dan muzikaal begeleid door zijn partner, pianist Frans Dresens. Momenteel richten wij ons op het vinden van een vaste huispianist die ons kan begeleiden tijdens de verschillende optredens. Vanaf dit voorjaar vinden onze repetities plaats bij ‘De Buren’ in Boekelo. Een fijne plek die we kennen uit onze Verstrooiers periode.

Natuurlijk blijven wij in ontwikkeling. Momenteel zijn wij bezig om naast de selecties uit ‘de Jantjes’ en ‘de Patmosprinses’ het aanbod uit te breiden met ‘Liedjes van toen’. Een gevarieerde verzameling liedjes die de toeschouwers mee terugnemen in de tijd. Wij hopen veel optredens te mogen verzorgen. Wij gaan graag samenwerkingen aan en leveren maatwerk, binnen of buiten. Het kan bij ons allemaal!

www.theatergezelschapbuitengewoon.nl

Meer berichten